Brug app til info

Brug god app til at give dig selv og baby de rigtige produkter

Artiklen indeholder reklamelinks

Som vordende eller nybagt mor er der ekstra god grund til at passe på sig selv, for det man putter i og på sin egen krop kan også påvirke den lille. I forvejen bør man sikre sig, at man ikke bruger produkter, der kan være skadelige, men især for mødre er det vigtigt at sortere de potentielt skadelige stoffer fra.

Det er dog ikke altid så ligetil, fordi det kan være svært at forstå, hvad alle de forskellige stoffer bagpå en eller anden creme eller lotion betyder. Man ved ikke instinktivt, at en bestemt ingrediens er god eller potentielt dårlig.

For at give danskerne et bedre overblik over lige præcis den kemi, der er med i forskellige typer make up og plejeprodukter, har Forbrugerrådet Tænk lavet en smart app – Kemiluppen.

Appen fås både til iOS og Android og er gratis at downloade. Du kan læse mere om den på Forbrugerrådets hjemmeside.

Få et hurtigt svar, der er til at forstå

Med Kemiluppen kan man tage et billede af et produkt, man står med i hånden, og så kan appen lede i en database og finde de stoffer, der er i produktet. Det kunne være en solcreme, en mascara eller en ansigtsrens for at tage nogle eksempler.

Så får man en kolbe med enten et A, et B eller et C på, og det er karakteren, det pågældende produkt har fået. Det er lettere for de fleste at forstå, end listen med ingredienser bagpå produktet.

Er man på apoteket, kan man naturligvis spørge personalet om råd, inden man køber et produkt, men med appen kan man altså selv tjekke sine produkter. Det kan også være, man har noget liggende derhjemme, man gerne vil have tjekket.

Brug den når du shopper online

TJek app til online shopping

Som sagt kan man på apoteket få hjælp til at vælge de rigtige produkter, og det kan man også, hvis man bruger et online apotek. Ud over at man kan ringe til de ansatte på det online apotek, man kigger på, kan man altså også bruge appen.

Man behøver nemlig ikke tage et billede af produktet, man kan også søge på bestemte produkter. Så kan man have udset sig et bestemt produkt, men inden man sender ordrer på produktet gennem cyberspace, kan man lige tjekke for potentielt skadeligt indhold.

Det er smart, og det kan give en sundere hverdag, hvis man har brugt produkter, som ikke er optimale for en selv og ens baby.

Parfume, hormonforstyrrende stoffer og mere

Noget af det, appen kigger efter, når man søger efter et produkt, er de stoffer produktet indeholder, og om de potentielt kan være hormonforstyrrende. Selvom de ikke er ulovlige, er der nogle stoffer, som potentielt kan være problematiske, og nogle af dem tjekker appen altså for.

Derudover tjekker appen også for sådan noget som parfume, som for nogle kan være problematisk på grund af allergi, men som måske ikke er et problem for andre.

Andre ting der kan trække en vurdering fra appen ned på et produkt kan være, at der er miljøbelastende stoffer i produktet, eller at der er stoffer i, som potentielt kan give en skadelig cocktaileffekt.