Vask dig rigtigt

Vasker du dig rigtigt de intime steder? Sæbe er som regel ikke nødvendigt

Artiklen indeholder reklamelinks

Når man skal vaske sig mellem benene, skal man være lidt påpasselig. Det er nemlig vigtigt, at man har en god balance af bakterier og mikroorganismer i skeden, og den balance kan man komme til at forstyrre, hvis man går for hårdhændet til værks.

Noget mange misforstår er behovet for sæbe. Der findes nemlig forskellige slags intimsæbe, og så kan man godt foranlediges til at tro, at når man skal i bad, bruger man bare den sæbe mellem benene, og så kører det bare.

Sådan er det bare ikke helt. Faktisk er anbefalingen at lade være med at bruge intimsæbe og især normal sæbe, hvis man har en normal hud og flora i skeden. Hvis man af en eller anden grund har brug for at vaske sig med sæbe eller insisterer på det, bør man bruge intimsæbe med den rette pH-værdi som intimsæben fra Vivag.

Med en pH-værdi på 4 har sæben fra Vivag en surhed, som er tæt på den, man i forvejen finder i skeden, og som bør være der. På den måde kan man passe lidt på området, selvom man insisterer på eller har brug for at bruge en form for sæbe.

Et enkelt skyl er nok

Skeden er så smart indrettet, at den faktisk renser sig selv. Hvis man ser bort fra infektioner og lidelser og den slags, vil ens skede faktisk klare sig selv og holde sig selv ren. En del af det udflåd, man kan opleve, er faktisk til for at rense skeden, og derfor bør man ikke være bange for det.

Store mængder udflåd med en grim lugt kan betyde, at der er noget i vejen, men en smule er helt normalt og en del af den naturlige proces, der sker i skeden.

Derfor skal man heller ikke bruge alt for meget vand og skrubbe alt for meget, selv hvis man ikke bruger nogen form for sæbe. Et enkelt skyl med bruseren er nok, når man er i bad, ligesom man ikke bør vaske området mere end en gang om dagen.

Det er trods alt et område, som ikke er udsat for den samme mængde bakterier, som eksempelvis vores hænder er, fordi vi med hænderne rører tastaturer, dørhåndtag, stolerygge og mange andre ting i løbet af dagen.

Lys og luft er godt

Den rigtige underbuks

En anden ting man kan huske på i forhold til at bevare et godt klima og en god balance i den flora, der er i skeden, er sådan noget som lys og luft. Det helt ideelle klima for skeden er nemlig et, hvor der er lys og luft, og hvor der kan blive tørt.

Derfor bør man i hvert fald ikke udelukkende gå i stramme bukser og gå med trusser og bukser, som er lavet af materialer, som huden ikke kan ånde i.

Faktisk har huden mellem benene bedst af at lufttørre i vid udstrækning, og derfor er det faktisk bedst at duppe sig tør, efter man har tisset eller været i bad – det er ikke så hårdt for huden – og så ellers sidde lidt med spredte ben, så området kan tørre naturligt.