reparation af vandhane

Hold dine VVS-installationer ved lige og spar penge

Det er vigtigt at vedligeholde dine VVS-installationer. Det kan nemlig spare dig for mange penge. Se her, hvordan du gør her.

I disse tider hvor energipriserne og dagligvarerne stadig er dyre, prøver vi at spare så meget vi kan. Det betyder også, at vi selvfølgelig kigger rundt i hele boligen efter steder at spare. Ét af de steder der er fornuftige at kigge på i boligen er dine VVS-installationer.

Når du sørger for regelmæssig vedligeholdelse af dine VVS-installationer, kan du være med til at mindske risikoen for, at dine installationer skal udskiftes. Enten fordi de går i stykker eller skaber problemer.

Nedenfor har vi samlet et par gode tips til, hvordan du vedligeholder dine VVS- installationer i din bolig, så du undgår en dyr VVS-regning på et senere tidspunkt.

Sørg for regelmæssig rengøring af vandhaner og brushoveder

Du bruger dine vandhaner, og måske også din bruser, hver evig eneste dag. Det betyder, at både vandhane og bruser bliver slidt og samler kalk og andet skidt og snavs til sig, som kan ophobe sig i vandhanerne. Dette medfører en forringet kvalitet og ydeevne, som til sidst kan gøre, at det slet ikke virker. 

Derfor er det en god idé at sørge for regelmæssig rengøring af både vandhaner og brusere i hjemmet, så du sikrer dig, at de hele tiden virker som de skal.

Brug almindelig lagereddike til at fjerne genstridig kalk ved at lægge både bruser og vandhane i blød. Efter et par timer kan du skylle og tørre både bruser og vandhane, og så skulle al kalken gerne være forsvundet.

Rens dine afløb

Lige så vel som din vandhane og andre armaturer bliver slidte og indeholder skidt, er dit afløb heller ingen undtagelse. Vores afløb har det med at blive ulækre i takt med at hår, sæbe, madrester og des lige finder vejen derned.

Det bedste du kan gøre er naturligvis helt at undgå både mad og hår i afløbene, men det er noget nær umuligt. Derfor kan du med jævne mellemrum rense afløbet for skidt og snavs og evt. få fat i en af de kroge, der gør det nemt at fjerne hår fra afløbet. Afløbsrens kan også være en god måde at rense afløbet på, hvis det er meget stoppet.

Husk toilettet

Det er selvfølgelig ikke kun dine vandhaner, afløb og bruser der skal vedligeholdes. Også toilettet, som har stor betydning i ethvert hjem, skal holdes ved lige. Gennem jævnlig rengøring sikrer du dig, at der ikke opstår kalkaflejringer, bakterier osv. Som kan være med til at stoppe toilettet. Vær også opmærksom på, om toilettet løber, da dette er et tegn på, at noget ikke helt er, som det skal være.

Undgå at bruge alt for skrappe midler som saltsyre i toilettet og afløbet, men brug en almindelig toiletrens jævnligt.

Få hjælp fra en professionel

Det er ikke alle der er lige handy og har forstand på de forskellige installationer i hjemmet. Derfor bør du alliere dig med en professionel VVS i Randers, hvis du vil være sikker på, at alle installationer bliver vedligeholdt korrekt. Denne VVS’er kan desuden hjælpe dig med at montere ny vandhane, toilet eller afløb, såfremt du har brug for det. Det er bedre at få en professionel VVS’er til at klare arbejdet, hvis du er i tvivl, da du ellers kan risikere at gøre mere skade end gavn.