spar på vandet

Sådan kan du og familien spare på vandet

Vil du og resten af familien gerne spare der, hvor I kan, skal du læse med her. Vi giver dig gode tips til at spre på vandet i hjemmet.

Selvom energipriserne er faldet det seneste stykke tid, er det ikke alle dagligvarepriser og andre priser, der er faldet tilsvarende. Faktisk er priserne stadig høje, på trods af faldene energipriser. Det er derfor stadig dyrt at leve, og derfor er det en god idé at se på, hvor I som familie kan spare.

Er I opmærksomme på jeres forbrug, vil der være en hel del at spare, særligt på vandforbruget. Her kan du derfor læse om, hvilke tiltag du og familien kan gøre jer, hvis I ønsker at spare penge på vandet.

Vandbesparende apparater

Det kan ikke undgås ikke at bruge vand i husholdningen. Til gengæld kan du og familien gøre jeres til, at vandforbruget bliver mindre. Det første du kan overveje er at installere vandbesparende apparater, det være sig eks. vandbesparende toilet eller bruser. Du kan også investere i nogle af de lidt nyere og smarte vaske- og opvaskemaskiner. Disse er ofte mere vandbesparende end lidt ældre maskiner, og kan derfor være en hjælp. Udover det kan mange vaskemaskiner nu også selv dosere vaskemiddel, hvilket hjælper dig til at minimere forbruget på dette også. Hvis du mangler hjælp til, hvordan du ellers kan spare på vandet, eller har brug for installation af vaskemaskine, kan du kontakte denne VVS i Randers, som har mange års erfaring i alle VVS-installationer.

Snak med børnene

Hvis økonomien er lidt stram, kan det være en fordel at tage en snak med børnene om vandforbrug og besparelser, såfremt de er gamle nok til at forstå det. Her kan du lære dem om, hvor vigtigt det er at spare på jordens ressourcer, så de allerede fra en ung alder bliver bevidste. Fortæl dem, at de skal slukke vandet, når de sæber sig ind, børster tænder eller vasker op, og spare på vandet, der hvor de kan. På den måde kan alle i familien bidrage lidt til et mindre vandforbrug og mindre regning. Det er godt for jer og jorden.

Genbrug vand

Vandet fra badekarret eller opvaskebaljen kan sagtens bruges til andre formål. Måske skal det ikke lige bruges som rent drikkevand, men haven kan sagtens tåle lidt beskidt badevand. Så brug du bare vandet fra badet til at vande planterne med. Du kan også genbruge vand i form af en regnvandsopsamler. Denne samler regnvandet, som du herefter kan bruge til vanding af haven.

Tjek dine rør

Er dine rør gamle og utætte, kan det hurtigt koste dig ekstra i vandforbrug og budget. Det samme gælder, hvis dit toilet løber. Selvom du måske ikke tænker over det, bruges der meget vand, når toilettet ikke fungerer korrekt. Sørg derfor for jævnligt at tjekke op på, om alle rør er som de skal være. Hele og tætte.

Vanding af haven

pige vander have

Hvis du ikke lige kan eller vil bruge brugt vand til at vande dine planter og blomster med i haven, kan du i stedet gøre det med en vandkande eller automatisk vandingssystem. Når du benytter vandkande eller vandingssystem frem for haveslangen, er du også med til at spare på vandet.