Sommer i haven

Brug sommeren i haven – uden at arbejde

Artiklen indeholder reklamelinks

På trods af at vejret ikke viser det, er sommeren på vej. Børnene har lang sommerferie, og det er måske ikke os alle, der skal sydpå i sommerferieugerne. Det kan nemlig også være helt okay at være i Danmark i sommerferien – i hvert fald hvis temperaturerne stiger, og regnvejret holder sig på afstand.

For mange betyder en sommer derhjemme dog også, at der skal arbejdes i haven. I sommermånederne er der som regel en del arbejde, der skal gøres. Både hækklipning, græsslåning og fjernelse af ukrudt af på to-do listen hos mange familier rundt om i Danmark.

Det er bare så ærgerligt at bruge hele sommerferien på havearbejde – eller som minimum bruge ferien på at have dårlig samvittighed over, at haven ikke er velplejet. I sommerferien handler det nemlig også om at glemme hverdagens stress og jag og nyde tiden med familien – og så er det ikke altid så fedt, at havearbejdet hænger over os som en tung og sort sky.

Aktiviteter i haven

Der findes en lang række forskellige aktiviteter, som man kan lave med sine børn i haven, og som ikke indeholder hækklipning eller andet havearbejde.

I vores travle og hektiske hverdag kan det være svært at finde tiden til at lave noget aktivt sammen med vores børn. I sommerferien er både tiden og forhåbentlig også vejret med os, så aktiviteten i haven kan være på sit højeste.

Sjove aktiviteter i haven behøver ikke at koste alverden, det kræver blot lidt kreativitet og tid at få børnene væk fra iPad’en og ud i haven.

Nogle af de lege der stort set altid er populære blandt børn er:

  • Vandkamp
  • Dåseskjul
  • Tallerkenkast
  • Skattejagt
  • Stafetter og konkurrencer

Derudover kan man også investere i stylter, kroket eller i et tennissæt som børn ofte vil kunne få en del timer til at gå med. Det behøver altså slet ikke at være dyrt at skabe aktiviteter for både børn og voksne i sommermånederne.

Få hjælp til hækklipning og græsslåning

Hækklipning af professionel

I stedet for selv at stå på havearbejdet i sommermånederne, kan man hyre privat havehjælp. En privat havemand kan ordne hækklipning, slå græsset og fjerne ukrudtet så alt du skal tænke på, er at være sammen med din familie.

Ofte koster private havemænd ikke alverden, og det vil altså give muligheden for at kunne nyde sommermånederne i haven uden at skulle have dårlig samvittighed over ukrudt eller uorden i havens bede. Det kan altså være en rigtig god investering, hvis man har besluttet sig for, at sommerferien dette år skal tilbringes på hjemmefronten.

De fleste private havemænd kan tilpasse deres arbejde, så det passer med, at de er tilstede, når I ikke er. På den måde bliver den potentielle skattejagt i haven ikke forstyrret af en havemand, der klipper hækken. Havehjælpe kan altså være den ideelle hushjælp, hvis I som børnefamilie har valgt at tilbringe sommeren i Danmark.