Tanker om barnloeshed

Graviditet er ikke altid nemt

Artiklen indeholder reklamelinks

At blive gravid er noget af det smukkeste, der kan ske for en kvinde, der drømmer om at sætte et lille liv i verden. Alligevel er der en hel del tabuer forbundet med graviditet, hvis tingene ikke går helt som planlagt. For hvis alt ikke er i den skønneste orden, kan det være svært at tale om.

Et de største tabuer omkring graviditet er barnløshed. Selvom det ofte er fuldstændig uforskyldt, så kan det være meget svært at tale åbent om dit problem. De fleste finder først ud af, at de er ude at stand til at få børn, fordi de allerede har forsøgt i en længere periode. Derfor kan slaget være ekstra hårdt, når det så viser sig, at det hele har været forgæves.

Barnløshed kan være svært for både kvinder og mænd at håndtere, hvis man hele sit liv har haft en drøm om et familieliv med mor, far og børn. Afhængigt af situationen kan der være forskellige muligheder for fertilitetsbehandling, hvilket for nogle kan være en hjælp. Hvis dette ikke er en mulighed, vælger nogle par at ty til adoption og på den måde give et barn, der ikke har haft den nemmeste start på livet, en ny chance.

Gravid ved et uheld

Et andet tabu, der kan være pinligt eller svært for nogle at snakke om, er en ikke planlagt graviditet. I nogle tilfælde kan det skyldes, at der ikke var prævention eller andre svangerskabsforebyggende præparater involveret i samlejet. Måske er de involverede parter ikke et fast par, men har blot kendt hinanden i en kortere periode og har derfor ingen intentioner om at skulle have børn på nuværende tidspunkt.

Ubeskyttet sex fører naturligvis ikke nødvendig til en graviditet. Dog kan man ikke vide sig sikker, og usikkerheden kan være svær at slippe tanken om, både for mand og kvinde. For at være på den sikre side vælger nogle kvinder i en sådan situation at købe en fortrydelsespille, så de sikrer, at en eventuel graviditet bliver stoppet.

For nogle kan det dog være pinligt at gå ned på apoteket og spørge efter en sådan pille. For hvad vil medarbejderne ikke tænke om dig? Og hvad med de andre i lokalet – kan de høre, hvad du beder om? Og hvad hvis der er nogle, du kender? Alle disse spørgsmål kan gøre turen til apoteket meget lidt attraktiv.

Få hjælp i trygge rammer

Online apotek graviditetshjaelp

Hvis du vil undgå det pinlige øjeblik, hvor du skal spørge efter fortrydelsespiller, er der en anden mulighed. Du kan nemlig besøge apoteket online. Her kan du døgnet rundt bestille dine piller. Dog skal du være opmærksom på forsendelsestiden, da sådanne piller helst skal tages hurtigst muligt efter samlejet.

Her kan du også bestille graviditetstest, hvis du planlægger at få et barn og er nysgerrig på at finde ud af, om du allerede er blevet gravid. For nogle kan en graviditetstest også være pinlig at anskaffe sig et offentligt sted, og her er det online apotek igen en løsning, der kan sikre dig diskretion.

Du behøver desuden ikke gå på kompromis med den personlige betjening, bare fordi du vælger den online løsning. Du kan også her få svar på dine spørgsmål af uddannet personale, såfremt der måtte være spørgsmål, du søger svar på.