Negativ-graviditetstest

Svært ved at blive gravid? Hypnoterapi kan afhjælpe stress forbundet med graviditet

Artiklen indeholder reklamelinks

Mange kvinder oplever stress i forbindelse med ønsket om at blive gravid. Heldigvis er der hjælp at hente med hypnoterapi. Læs mere her.

Negativ-graviditetstest

At planlægge en graviditet og at blive gravid er ikke altid lige let. For nogle kræver det blot to uger, og så er de gravide, mens andre kæmper og forsøger i flere måneder eller år uden held.

Med tiden er der kommet langt flere par, som har svært ved at blive gravide, og der er dermed også kommet endnu flere behandlingsmetoder som kan benyttes, i håbet om at blive et familiemedlem rigere. For mange kan det derfor også være overvældende og en smule uoverskueligt at finde ud af, hvilken metode, der kan hjælpe lige netop dem med at få ønsket om en baby opfyldt.

Har I forsøgt i lang tid at blive gravide uden held, er det muligt at få hjælp fra lægen og komme i fertilitetsbehandling. Men et sådan forløb kan tage hårdt på kroppen og ikke mindst psyken hos begge parter i forholdet, og det kan være svært at holde humøret oppe, hvis ønsket om en lille ny lader vente på sig. Her kan der dog være hjælp at hente med en alternativ behandlingsform som hypnose, der kan afhjælpe den stress, der kan være forbundet med at forsøge at blive gravide.

Stress påvirker kroppen

Stresset-kvinde

Når I som par forsøger at blive gravide, kan det lægge et enormt stort pres på jer begge, i forhold til hvorvidt det kan lade sig gøre inden for en rimelig tid. Desværre er vi ikke altid herre over, hvordan tingene udfolder sig. I en situation, hvor det kan være svært at blive gravid, vil kroppen, og ikke mindst sindet, blive påvirket i høj grad, og mange par kan derfor opleve at føle sig stressede.

Stressen er med til at hæmme kvindens ægløsning, og dermed vil der ikke være et æg klar til at blive befrugtet pga. de mange stresshormoner der flyver rundt i hovedet. I et amerikansk studie er det blevet påvist, at kvinder som føler sig stressede i ægløsningsperioden har 40% mindre chance for at blive gravid.

Det er dermed lidt af en ond cirkel, idet en udebleven graviditet kan gøre kroppen stresset, samtidig med at den stress der er forbundet med at blive gravid og eventuelt at skulle i fertilitetsbehandling, kan påvirke kroppen og psyken i sådan en grad, at det bliver endnu sværere at blive gravid.

Heldigvis er der råd for at komme sin stress til livs, og øge chancerne for en graviditet.

Gør noget godt for dig selv

Som nævnt, kan det at planlægge en graviditet og forsøge at blive gravide tage pusten fra et par, og påvirke dem psykisk. Sandsynligheden for, at der sker en planlagt graviditet, er dog væsentligt mindre som følge af den stress, som kvinden oplever.

I sådan en proces er det derfor vigtigt at gøre noget godt for sig selv. Fokusér på, at du skal slappe af, både alene og med din partner. Er du stadig meget stresset, kan det være en mulighed at forsøge sig med hypnoterapi. Med hypnoterapi har du mulighed for at få hjælp fra en professionel hypnoterapeut til at mindske din stress.

Hypnoterapi er en behandlingsform, hvor du i en hypnosetilstand bliver hjulpet ved hjælp af systematiske værktøjer. Denne behandlingsform er et særdeles effektivt redskab til at behandle stress, og kan hjælpe par, og især kvinder, til at slippe af med stress forbundet med at blive gravid.

Hypnosetilstanden som din krop er i, vil kunne give en gavnlig effekt, da du i denne tilstand er meget afslappet og modtagelig for at lære nye ting. Med hypnoterapi kan du derfor øge chancerne for at blive gravid ved at skabe ro i krop og sind.