kvinde-soeger-job-paa-barsel

Nyt job efter barsel? Disse ting skal du overveje

Artiklen indeholder reklamelinks

Går du med overvejelser om at skifte til nyt job efter din barsel? Så kan du her få gode råd til, hvad du skal overveje, når du søger nyt job.

Hverdagen er for mange ofte travl og hektisk. Det kan derfor være svært at få tid til lige at standse op for at overveje, om man egentlig er der i livet, hvor man gerne vil være rent karrieremæssigt. Når arbejdsdagen så bliver skiftet ud med barsel, og de lange møder på arbejdet bliver udskiftet med amning og babygråd får mange mere tid til at tænke over, hvad det er de egentlig gerne vil i forhold til deres arbejdsliv.

Nogle glæder sig måske til at komme tilbage til arbejdet efter barslen er afsluttet, mens andre måske frygter at komme tilbage til arbejdet igen. Tilhører du den sidste gruppe, kan det være en god idé at overveje, om et jobskifte måske kunne være det rette for dig.

Det kan være, at du under barslen har fundet ud af, at du ikke længere brænder for dit arbejde, og du hellere vil arbejde med noget andet. Det kan også være, at der er sket nogle organisationsændringer, mens du har være på barsel, som har gjort, at du er blevet opsagt eller ønsker at sige op. Derudover kan det også være, at du har fået nye værdier i forbindelse med dit nystartede familieliv, og dit job ikke hænger særligt godt sammen med familielivet.

Find ud af, hvilket job du ønsker

Har du besluttet dig for, at du gerne vil søge nye udfordringer på en anden arbejdsplads, skal du i gang med at finde ud af, hvilken type job du ønsker. Her skal du først finde frem til, hvilket arbejdsområde jobbet skal være inden for, og derefter hvilken type arbejdsopgaver du godt kunne tænke dig at bruge en hel dag på at sidde og arbejde med.

Når du er blevet klogere på den type job, du gerne vil have, skal du i gang med at overveje de øvrige vigtige faktorer som geografisk placering, arbejdstider, ansættelseslængde samt om jobbet skal være på fuldtid eller deltid. Søg derefter frem til de jobs, som du synes lyder interessante, og som kan forenes med et familieliv, hvor der er en lille ny.

kvinde-skal-vaelge-mellem-karriere-og-familie

Ansøgning og CV – skal der stå barsel på CV’et?

Når du har fundet frem til de stillinger, som lever op til dine ønsker og krav, skal du i gang med at skrive din ansøgning og dit CV. Det kan mange gange være lidt svært at finde ud af, hvad man egentlig skal skrive i en ansøgning. Det store dilemma for mange kvinder, der søger job efter barsel, er særligt, hvorvidt de skal skrive i ansøgningen og CV’et, at de har været på barsel.

Der kan være flere argumenter for og imod at skrive barsel på CV’et. Hvis du før din barsel har været under uddannelse, eller hvis jobbet du søger, ikke er en fast stilling, kan du sagtens skrive, at du har været på barsel i dit CV.

Hvis det derimod er en fast stilling du søger, eller hvis du kommer fra en tidligere fast stilling, kan du eventuelt skrive det indirekte ved at fortælle, hvilket år dit barn er født. At skrive barsel på CV’et kan i mange tilfælde være opklarende for arbejdsgiveren, hvis du for eksempel har et hul i din ansættelse. Dog bør det ikke være noget, der fylder særlig meget.

Pas på med at nævne personfølsomme oplysninger

Det er generelt vigtigt, at dine personlige informationer ikke fylder for meget i CV’et, da det er dine kompetencer, der er vigtigst. Samtidig skal du også være opmærksom på, at arbejdsgiveren har ret til at foretage databehandling af din ansøgning og dit CV. Det betyder, at arbejdsgiveren må behandle de personoplysninger, du opgiver i din ansøgning og CV og opbevare disse i op til 6 måneder, efter du har søgt stillingen.

På grund af at arbejdsgiveren har ret til databehandling af dine oplysninger i ansøgningen og CV’et i forbindelse med ansættelsesprocessen uden uddybende samtykke, skal du huske ikke at nævne nogle følsomme personoplysninger som fx dine helbredsoplysninger eller seksuel orientering. Disse oplysninger må arbejdsgiveren nemlig ellers kun behandle, hvis du giver specifikt samtykke til det på et senere tidspunkt.

Når du har sendt dine ansøgninger og CV’er til forskellige arbejdspladser, er det ellers kun at vente på at blive indkaldt til en samtale, så du kan overbevise din kommende arbejdsgiver om, at du er den rette til stillingen.