Sådan finder I en god familiehund

Artiklen indeholder reklamelinks

Der findes et hav af forskellige hunderacer, og det kan være svært at finde rundt i dem alle sammen. Nogle egner sig til at være familiehund, mens andre ikke bør bruges til det formål, som en familiehund ofte bruges til. Det er for de fleste vigtigt, at hunden er rolig og god mod børn, da man på den måde kan undgå farlige situationer. Faktisk kan hundens race sige en del om personligheden, og ofte også afsløre om netop den hund bliver en god hund til din familie.

Det er tidskrævende at have en hund, og det kræver, at man er klar til at opdrage, gå ture og pleje sin hund så meget som den nu behøver. Man bør derfor gøre sig nogle tanker inden man beslutter sig for at få en hund. Hvis man er klar på den udfordring, som det kan være at blive hundeejer, vil man oftest ikke fortryde det. En familiehund kan skabe glæde og grin i din families hverdag, og give dine børn en tryg legekammerat, som passer på dem.

Hunde vaccination, tid og træning

Før man beslutter sig hvilken hunderace, man gerne vil have, er der nogle ting, man skal overveje. Man skal først og fremmest gøre sig overvejelser om hvor meget tid, man kan og vil lægge i det. Alle hunderacer kræver gåture hver dag, samvær og derfor ikke for meget alenetid. En familiehund må faktisk kun være alene i højest 8 timer om dagen. Hvis din families hverdag ikke passer til det, kan det være, at I skal genoverveje at få en hund og måske vente til hverdagen ser anderledes ud.

Derudover bør man også overveje, hvor meget pleje en potentiel hund skal have. Nogle hunderacer kræver meget pelspleje, og skal børstes hver dag, mens andre skal klippes hos en hundefrisør flere gange årligt. Det er altså vigtigt at gøre op med sig selv, hvor meget tid man er klar til at bruge på hundens pelspleje.

Dernæst skal man overveje hvor motiveret man er til at træne med sin hund. En samarbejdsvillig hunderace kræver ikke så meget træning, mens en selvstændig hund kræver, at man træner ofte og kontinuerligt med den, hvis man vil sikre sig en velopdragen og lydig hund.

Det er ikke blot tid og engagement, der kræves af dig og din familie, hvis I skal være hundeejere. Der er nemlig også et økonomisk aspekt i det. En hund koster som bekendt noget at få – og det er udover købsprisen. Man skal regne med, at en familiehund i gennemsnit koster omkring 1.000 kroner om måneden, som dækker udgifter til hunde vaccination, foder, forsikringer, legetøj, udstyr og dyrlæge.

Endeligt skal man overveje hvilke egenskaber, man vil lægge vægt på, når man skal vælge hvilken race, hunden skal være. Man skal vælge en race, der har de egenskaber, som man værdsætter ved en familiehund. Det er vigtigt, at hundens kvaliteter matcher de forventninger, din familie har til Jeres fremtidige hund.

Er I klar til en familiehund?

Når man først har besluttet sig for, hvilken race man vil have, er der nogle praktiske ting, som man skal have med i forberedelserne. Når man kommer hjem med en ny hund, kan det være svært de første par dage, da hunden, hvis den er hvalp, vil savne din mor og forhenværende hjem.

Det er derfor vigtigt især at have styr på disse praktiske ting:

  • Vandskål
  • Madskål
  • Foder
  • Hundesnor
  • Legetøj
  • Hundekurv

Det kræver tid, engagement og overskud at have en familiehund. Hvis man er villig til at lægge den rette tid i sin hund, bliver den med tiden en uundværlig del af familien, som i med sikkerhed vil få meget glæde af.