Skal du i gang med hårfarvningen efter din graviditet? Få 4 gode råd her

Artiklen indeholder reklamelinks

skal-du-i-gang-med-haarfarvningen-efter-din-graviditet-703x336

Hårfarvning er for mange kvinder en vigtig del af hverdagen. Mange oplever det som selvforkælelse eller føler, at et omgang hårfarvning får dem til at se friske og velplejede ud. Det er dog hårdt for håret at blive ved med at farve det, samtidig med at det er tidskrævende og dyrt.

Hvis du, efter din graviditet, igen skal i gang med at farve håret, er det vigtigt, at du beskytter det. Det vil nemlig resultere i, at farven holder længere, samt at håret virker sundere.

Gode råd til hårfavning

Når man er på barsel, er det sjældent, at man har længere tid af gangen til sig selv. Af den årsag får du her nogle gode råd til, hvordan du enkelt og effektivt får din hårfarve til at holde længere fremadrettet, så dit hår ser frisk og nyfarvet ud i længere tid.

1: Vent 48 timer med at vaske hår

48 timer er for nogle kvinder lang tid at gå uden at vaske hår, efter håret er blevet farvet, men det er altså en god idé, hvis man vil have farven til at vare længere. Lige efter håret er blevet farvet, er hårstråene nemlig stadig åbne. Hvis man vasker sit hår for hurtigt efter farvningen, vil der dermed være risiko for, at en stor del af farven bliver skyllet ud igen. Efter 48 timer er hårstråene igen lukkede, og man kan begyndte at vaske sit hår.

2: Farvebevarende shampoo

skal-du-i-gang-med-haarfarvningen-efter-din-graviditet-tekstbillede

Det er vigtigt at være opmærksom på hvilken farve man benytter, når man farver sit hår, da det ikke er alle shampooer der er lige gode til at bevare farvningen. De fleste producenter har shampooer til farvet hår i deres sortiment men langt fra i alle deres produkter. Det svenske hårplejemærke Maria Nila har valgt at komme farvebeskyttelse i alle deres produkter, hvilket gør det nemt og overskueligt at finde den rette shampoo.

Produkter der indeholder farvebeskyttelse er også typisk mere skånsomme i deres afrensning, og er derudover ofte sulfatfri.

3: Farvebevarende balsam og styling-produkter

Det er dog ikke kun shampooen der skal være farvebevarende, men også balsam og eventuelle styling-produkter skal indeholde ingredienser, der forsegler hårene og sørger for, at hårfarven ikke falmer. Mange producenter benytter de samme ingredienser i farvebevarende shampooer, som er tilfældet i balsam og styling-produkter. Det er dog en lidt misforstået metode, da shampooen jo – modsat styling-produkterne – skylles ud af håret igen.

Det er altså ikke nok blot at benytte en farvebeskyttende shampoo, da man også skal sørge for at benytte et farvebevarende produkt, der ikke skylles fuldstændigt ud af håret igen. Maria Nila laver forskellige hårolier med farvebeskyttende effekt, som ikke skal skylles ud af håret, og dermed får tiden til at give en øget effekt.

4: Brug altid varmebeskyttelse når du føntørrer, glatter eller krøller håret

Et glattejern eller en føntørrer er en fast del af mange kvinders morgenrutine. Selvom man som nybagt mor måske ikke har tiden hver morgen til at få glattet sit hår, er det altså ikke mindre usundt for håret, når man gør det. Når man farver hår, er hårstråene i forvejen skadet, og derfor er det vigtigt, at man passer ekstra meget på, når man udsætter det for en mere håndhændet behandling som for eksempel føntørring og udglatning.

Det er derfor vigtigt, at man forinden har benyttet en varmebeskyttende spray eller leave-in kur, så man sikre sig, at håret får den bedste beskyttelse.

Det er vigtigt, at man som nybagt mor husker at bruge lidt tid på sig selv, selvom det ofte bliver nedprioriteret. Hvis du beskytter din hårfarve med disse gode råd, vil det holde længere, så du ikke skal bruge lang tid væk fra baby alt for ofte.