Klargøring af børneværelset

Når børn skal dele værelse

Artiklen indeholder reklamelinks

Mange har ikke plads til at give deres børn hver deres værelse, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Der findes nemlig masser løsninger til, hvordan man kan skabe et hyggeligt deleværelse, som begge børn får glæde af. Det handler blot om at tænke i kreative og praktiske løsninger og samtidig sørge for, at der bliver taget hensyn til begge børn.

2 i 1

For at deleværelset bliver en succes, kan det være en god idé at dele værelset op. Som forældre skal man være indforstået med, at børn er forskellige. Derudover kræver det også en opdeling, hvis børnene er af forskellige køn eller har mange år i mellem sig.
Hvis der skal være plads til både superhelte og dukker i et værelse kræver det, at man tænker kreativt. Det er vigtigt, at børn har et sted de føler er deres.

Det er derfor en god idé at skille rummet med en reol eller andet, som kan fungere som rumdeler. På den måde giver man børnene hver sit hjørne, på de kan sætte deres eget præg på udsmykning og legetøj. Man kan også sagtens tænke mere kreativt og bygge rumdelingsløsninger, der også får andre funktioner som for eksempel en opslagstavle eller lignende.

Hvis du mangler vejledning i forbindelse med opdelingen eller har idéen men blot mangler en der kan udføre den, findes der også gode råd for dette. Hus og havehjælpen være behjælpelig med en handyman, som kan klare alt det praktiske og samtidig supplere med gode idéer.

Det behøver dog ikke at være hele værelset, der er delt op. Det er nemlig sundt for børnene, at lege sammen med det samme legetøj uanset alder. Man kan altså også etablere et fælleshjørne, hvor der er plads til det legetøj, de begge kan lege med.

Puttetid?

Hvis børnene er forskellige aldre eller begge er meget små, kræver det også en indsats om natten. Det er nemlig vigtigt, at de ikke spolerer hinandens nattesøvn. Hvis der er stor aldersforskel mellem børnene skal de måske i seng på to forskellige tidspunkter – og det er vigtigt at holde fast i. Børn har nemlig forskellige behov for søvn alt efter alder. Hvis du oplever, at dine børn ikke trives ved at sove i samme rum, burde man måske overveje en anden løsning.

Hvis der er stor aldersforskel mellem børnene, kan det være en fordel at involvere det ældste barn, når den yngste skal puttes. Storebroren eller storesøsteren har nemlig et behov for at mærke, at han eller hun er den ældste. Det behov bliver ikke udfyldt, hvis de bliver puttet på samme tid.

Godt at vide

Hvis du har et barn i forvejen og et på vej, men ikke har pladsen til at give dine børn et værelse hver er der nogle små ting, der er gode at være opmærksom på:

  • Lad begge børn sætte sit eget præg på deres del af værelset
  • Sørg for at legetøj som perler og legoklodser ikke er i det yngste barns rækkevidde
  • Lav eventuelt et fællesområde hvor der er plads til fælleslegetøj til fællesleg
  • Få en handyman til at hjælpe med praktiske og kreative løsninger