Storbyen vs. provinsen?

Artiklen indeholder reklamelinks

storbyen-vs-provinsen-703x336

En del unge ender i storbyerne rundt omkring i landet, når de skal til at studere. Mange af dem kommer oprindeligt fra mindre provinsbyer, men kan slet ikke vente med at opleve det tempo og den mangfoldighed, som alle snakker om findes der. Mange flytter efter gymnasiet og bliver på den måde voksne i storbyen, og vænner sig til alle de fordele der er ved at bo der som ung og uafhængig.

Efter nogle år i storbyen begynder man at føle sig hjemme – på trods af at man er opvokset i provinsen – og mange man slet ikke forestille sig ikke at bo der resten af sit liv. Der er dog nogle, der alligevel bliver en smule i tvivl, når man er blevet så voksen, at man venter sig sit første barn. For hvad tæller egentlig mest? Det faktum, at børnene kan lege i haven uden, at du skal tænke på trafikken, eller at du kan købe ind i alle døgnets 24 timer og give overpris for en kop kaffe? Der er nemlig fordele og ulempe ved både storbyen og provinsen.

Mangfoldighed og let til alt

storbyen-vs-provinsen-tekstbillede2

Det er naturligvis ikke kun overprisen for kaffe og de lange åbningstider, der gør det attraktivt at bo i storbyerne. De danske storbyer har en helt speciel sjæl og stemning, som mange forelsker sig i. Derudover nyder mange godt af det høje tempo og det faktum, at man til dagligt færdes med alle typer af mennesker i forskellige sociale lag og nationaliteter. Det kendskab til andre religioner og kulturer er helt sikkert noget, som er sundt for børn.

Der er dog ikke kun fordele ved storbyen. Mange der bor i storbyen har et kæmpe forbrug idet både kaffen og huslejen er dyrere samtidig med, at forbruget typisk stiger markant, når man har alting lige ved hånden.

Der er altså en del penge at spare hvis man køber et hus i provinsen. Det vil give langt færre omkostninger på månedlig basis og samtidig er det vel altid rarere at eje fremfor at leje.

Pust ud i Randers

Hvis man vælger at flytte til en større provinsby som eksempelvis Randers, når baby er født, giver man sig selv et pusterum. Ofte har man nemlig råd til en del flere kvadratmeter, end man vil typisk vil have i storbyen. For nye familier vil det derfor skabe flere muligheder rent økonomisk.

Hvis man som nybagte forældre er friske på at bevæge sig væk fra storbyen, er Randers et rigtig godt alternativ til en større provinsby, med gode handlemuligheder og mulighed for have og mere plads til familien. Randers ligger en halv time væk fra Aarhus, og der er altså ikke langt til storbylivet, hvis man savner det en gang imellem.

Der er mange parametre man skal kigge på, før man investerer i et nyt hus. Først og fremmest handler det dog om at finde en lokal ejendomsmægler i Randers, som I har tillid til. Læs mere om hvad I ellers skal være opmærksomme på når I skal flytte til provinsen her.