Få en nemmere hverdag som en travl familie

3 gode råd til at få en nemmere hverdag sammen som familie

Artiklen indeholder reklamelinks

Få nemmere hverdag travl familie

Som familie i dagens Danmark, er man typisk meget stresset, da både mor og far har et fuldtidsjob som skal passes. Hverdagen bliver derfor hurtigt forjaget og stressende, og blot gjort til noget som skal overstås med praktiske ting. Dette kan være ting som madlavning, tøjvask, og rengøring. Der er derfor opstillet 5 gode råd til, hvordan hverdagen som familie, kan gøres nemmere og give mere kvalitets tid som familie.

Lav en madplan

madplan afhjælper stres i hverdagen

Det er en rigtig god ide, at lave en madplan. Både for en familie uden børn, men bestemt også for en familie med børn. Mad er jo noget som skal på bordet hver dag.

Madplanen kan være med til at spare penge på madbudgettet, da man vil have mulighed for at handle én gang om ugen, i stedet for flere gange om ugen. Her vil det kun være nødvendigt at følge op med det mest basale i ugens løb.  Dette er med til at mindske impulskøbene, da du ikke bruger ligeså lang tid i butikken, som du normalt ville, uden planlægning.

Madplanen er også med til at spare tid i en ellers stresset hverdag, for en familie med børn, da der ikke skal tages stilling og bruges tid på at tænke over hvad der mangler i husholdningen. Med planen ved man, hvad der skal laves af mad om aftenen.

Madplanen er derudover også med til at man har mulighed for at lave en sund og varieret kost. Det er f.eks. vigtigt at man får grønsager hver dag og fisk mindst én gang om ugen. På den måde får man alle de vitaminer og mineraler man skal have.

Lad børnene være med

lad børnene hjælpe med maden så i får mere kvalitetstid

Tit og ofte er det forældrene der står for alle de ”sure” pligter i hjemmet. Dette gør, at tiden som familie ikke bruges sammen, hvilket er en skam.

Det handler om at gøre de her pligter hyggelige og sjove.  Måden hvorpå man kan gøre dette, er ved at lade børnene være med til det. Man kan lave deres yndlings retter én gang om ugen, hvor de er med i køkkenet.

Man kan indføre et pointsystem, så hver gang børnene hjælper til at med at udføre dagens pligter, bliver de belønnet. Dette kan være med til at give børnene lysten til at udføre det. Som et gammelt ordsprog siger: ”Det er lysten der driver værket”.

På den måde kan man få ordnet dagens pligter, samtidig med at man har kvalitets tid sammen som familie. Dette må kaldes at være en win-win situation.

Planlægning af tiden

synkroniser kalendre så det giver mere overskud i hverdagen

Vi lever i dag i en digital verden, hvor det er nemt og hurtigt at synkronisere sine kalendere med hinanden på sin smartphone. Dette er med til at skabe det store overblik og give ekstra tid.

Mor og far kan synkronisere ens vagtplaner med hinanden, så de kan planlægge, hvem der bringer/henter, laver maden, står for at putte børnene, smøre madpakker med mere. For at skabe en variation i hverdagen, kan man eventuelt bytte plan hver anden uge.

Man kan også lave en fælles kalender, som hænger hjemme på køleskabet, hvor børnene kan være med. Her kan hele familien skrive deres pligter på, så der ikke hersker nogen tvivl om, hvem der står for hvad i løbet af ugen.