Gravid maler hænder

Brug din kreativitet i din barsel

Artiklen indeholder reklamelinks

De fleste gravide glæder sig til at skulle på barsel, så der er tid til afslapning og forberedelser til, at den lille ny melder sin ankomst. Mange har dog ikke kunne vente, og børneværelset har stået klar i flere måneder med både møbler, legetøj og tøj.

Hvis det sidste er tilfældet, er der mulighed for at være kreativ og hygge sig med små projekter. På den måde bliver ventetiden ikke nær så slem, og der er faktisk mulighed for, at du virkelig kan nyde din barsel – også før baby er født.

Lysestager i beton

Beton er et materiale, der bliver brugt til mange DIY projekter i hjemmet. Det er forholdsvis nemt at arbejde med, og det kan bruges til både borde, vaser, lampesatser og lysestager. Det er faktisk kun fantasien og kreativiteten, der sætter grænser.

Alt du skal bruge til dine helt egne lysestager er:

  • Beton
  • 2 tomme dåser
  • 2 lysholdere
  • Spraymaling
  • Læderrester

Fremgangsmåden er enkel, du skal blot klippe toppen af dåserne og lave et lille hul nederst på siden af dem. I det lille hul skal læderet sættes ind, og derefter skal dåsen fyldes med beton. Derefter skal de to lysholdere sættes fast i betonet, og det kan være en god idé at rette dem til løbende mens det tørrer.

Når betonet er tørt kan dåserne blot fjernes. Det kan være en fordel at have smurt dåserne indvendigt med madolie, inden du fylder beton i. På den måde bliver det nemlig nemmere at frigøre dåserne fra betonet.

Lav din egen uro

Uro

Når man venter sig, vil fokus dog ofte være på at få lavet ting til baby. Derfor fravælger mange at være kreativ med pynt til boligen, og kaster sig i stedet over de mange DIY projekter, der findes til baby.

Især de såkaldte sky-uroer har vundet en plads i mange forældres hjerter, og den er faktisk nem at lave. Når man laver en uro, kan man faktisk tilpasse den og tilføjer dimser, så det passer ind i den øvrige indretning i børneværelset.

Alt du skal gøre er at tegne skyer i forskellige størrelser på stoffet, der skal lægges dobbelt. Derefter klippes stoffet ud, og de to lag skal syes sammen, så sømmene er udvendigt på skyerne. Det er vigtigt at lade et lille stykke være, så det er muligt at putte fyld ind i skyerne. I mange hobbybutikker kan man købe fyldevat, og det kan også bruges som fyld i en uro.

Frem med strikketøjet

Strik og hækling er også nogle af de kreative ting, der er blevet lidt trendy de seneste år. Der findes tusindvis af strikke- og hækleopskrifter på nettet, hvor man både kan søge inspiration og konkrete fremgangsmåder.

Alt du skal bruge til at strikke eller hækle tøj eller andre ting til babyværelset, kan fås i de fleste hobbybutikker. Selvom man aldrig har prøvet at være kreativ med strik eller hækling før, så er det altså en god idé at kaste sig ud i. Det kan nemlig være enormt afstressende, og særligt når man er højgravid, og ikke føler for at bevæge sig ret meget.

Du kan nå at strikke masser af huer, vanter og trøjer mens du er på barsel, og det er da fantastisk at have hjemmestrikket tøj klar til den lille, når han eller hun melder sin ankomst.