Familie-foran-hus

4 gode råd til en ny bolig når familien udvides

Artiklen indeholder reklamelinks

Når to bliver til flere, kan der være god grund til at overveje en ny bolig. Få gode råd til, hvilke boligovervejelser I skal gøre jer, her.

Når familien udvides, og to bliver til tre, eller tre bliver til fire, er der mange par, der vælger at gå på jagt efter et nyt sted at bo. Mens baby er lille, er det måske ikke et så stort problem at bo i en lille toværelses lejlighed, men i takt med at baby bliver større, kan der opstå pladsproblemer.

Pludselig bliver pladsen i den gamle bolig for trang, og der er måske behov for et ekstra værelse i boligen eller et større gulvareal, hvor den lille kan lege. Her giver vi jer gode tips til, hvad I skal overveje, når I skal i gang med at finde en ny bolig.

Find ud af hvor I gerne vil bo

En af de første ting I skal overveje, når I ønsker at flytte i en ny bolig, er hvor I gerne vil bo. Når man får børn, sker der ofte det, at ens prioriteter ændrer sig, og det er måske ikke længere lige så fedt at bo centralt inde i storbyen, som dengang det bare var jer to.

Her kan det derfor være en god ide at tænke over, hvor I ønsker, at jeres børn skal vokse op og gå i skole. Det kan være, at I gerne vil flytte i den anden ende af landet, hvor I kan være tættere på børnenes bedsteforældre, men det kan også være, at I blot ønsker at flytte ud i et hus i et villakvarter lige uden for storbyen.

Tænk også over, hvilken betydning afstand til skole, institutioner, arbejde og fritidsinteresser har for jer, når I skal finde frem til jeres nye bolig.

Overvej hvilken type bolig I ønsker

familie-kigger-efter-ny-bolig

Når I skal i gang med at finde den rette bolig til jeres familie, er det også vigtigt at overveje, om I ønsker en lejlighed eller et hus, samt om I ønsker at leje eller købe jeres nye bolig. Det er ofte billigere og mere uforpligtende at leje fremfor at købe. Til gengæld kan det være en god investering at købe en bolig – særligt hvis I ønsker en bolig, som I kan bo i mange år ud i fremtiden.

Om det skal være en lejlighed eller et hus I ønsker at flytte i, afhænger af, hvor meget plads og grundareal I ønsker. Ofte er der mere plads i et hus, end der er i en lejlighed. Ved et hus følger der ofte en have med, hvor børnene kan lege. Til gengæld er en lejlighed ofte billigere end et hus, medmindre man ønsker at bo i centrum i en af storbyerne.

Er I på udkig efter et hus i Østjylland omkring Djursland eller Randers området kan denne ejendomsmægler i Auning hjælpe jer med at finde frem til en bolig i lokalområdet, der passer til jeres behov og ønsker.

Tænk over om I skal have flere børn

En bolig er ofte en større investering og skal fungere som familiens hjem et godt stykke ud i fremtiden. Det er derfor vigtigt, at I ikke blot kigger på jeres nuværende situation, men også tager jeres fremtidsønsker op til overvejelse, når I skal vælge jeres nye bolig.

Uanset om I står og skal have barn nr. 1, eller barn nr. 2 er på vej, er det en god idé at overveje, om I har planer om at få flere børn i fremtiden. Dette kan nemlig blandt andet være med til at afgøre, hvor stor boligen skal være, samt hvor mange værelser og badeværelser der skal være i boligen.

Få hjælp til at sælge den gamle bolig

Når I skal finde en ny bolig, hvor der er plads til hele familien, betyder det, at I skal sige farvel til jeres gamle bolig. Bor I en ejerlejlighed eller et hus, skal I dog først have den gamle bolig solgt, inden I kan flytte ind i jeres nye hjem.

Når I skal sælge boligen, er det en god idé at få en professionel ejendomsmægler til at hjælpe jer. Dette sparer jer nemlig både for en masse tid og kræfter, som bedre kunne være brugt på hyggelige familiestunder.

Denne ejendomsmægler i Auning kan hjælpe jer igennem hele salgsprocessen fra start til slut. Her kan I desuden få en gratis salgsvurdering af jeres bolig, der kan hjælpe jer med at finde ud af, hvor meget I vil kunne få for jeres nuværende bolig, når I skal sælge boligen og flytte ind i jeres nye hjem.