babypleje

Babypleje – Sådan skal du pleje din babys hud

Artiklen indeholder reklamelinks

Når det kommer til babypleje, kan det være svært at finde rundt i, hvad man skal og ikke skal gøre. Få gode råd til, hvordan du plejer din babys hud, her.

Når man får en lille ny, er det hele meget nyt og spændende, men særligt som førstegangsforælder kan den nye og uvante situation med at være forælder til en lille baby give anledning til en masse usikkerhed og tvivl. Selvom du som mor har haft ni måneder til at forberede dig, vil der højst sandsynligt alligevel dukke nogle overraskelser op, som du ikke har været forberedt på.

Især når det kommer til babypleje, kan det være lidt svært at finde rundt i og huske på, hvad man skal og ikke skal gøre. Derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du plejer din babys hud.

Pleje af tør hud i ansigtet hos baby

Spædbørns hud er som oftest fin og blød. Babyer har typisk mange talgkirtler, der gør, at huden kan holde sig fugtet og smidig af sig selv uden hjælp fra yderligere fedtstoffer. Babyers hud kræver derfor ikke umiddelbart nogen speciel pleje. Nogle babyer oplever dog at få tør og irriteret hud i ansigtet, og her kan det være rigtig fint at benytte en ansigtscreme.

En mild ansigtscreme, der er velegnet til spædbørn, kan hjælpe med at holde babys følsomme hud smidig og blød. Særligt om vinteren kan huden i ansigtet blive rød og tør på grund af vinterkulden – også hos babyer, der er pakket godt ind i barnevognen. Her kan det derfor også være en god idé at benytte en god creme, der beskytter babys hud mod kulde og røde kinder, hvis barnet skal udenfor.

Weleda, der er et naturligt og bæredygtigt hudplejemærke, har lavet en række cremer specielt velegnet til baby. Her finder du blandt andet en mild ansigtscreme, der lindrer den tørre babyhud og virker beroligende og blødgørende. Weleda har desuden også lavet en creme til baby, der giver beskyttelse mod kulde, og som er fri for vand, hvilket gør den velegnet til udendørs aktiviteter.

babypleje-produkter

Pleje af irriteret og rød numse

Babyer og små børn, som bruger ble, har ofte en tendens til at få rød numse. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at skifte din babys ble ofte og ikke lader den sidde for længe på. Her kan det desuden være en god idé at sætte god tid af til at skifte din babys ble, så babyhuden kan få luft.

Når du skal skifte ble på din baby skal du vaske området forsigtigt og grundigt med lunkent vand, så al afføring og tis vaskes væk. Herefter duppes huden tør med en tør klud. Det er vigtigt, at babys hud er helt tør, før du giver baby en ny ble på.

Er babys numse rød og irriteret, kan det være en god idé at smøre huden med en god creme eller salve, der er specielt egnet til røde og irriterede babynumser. Her er der også hjælp at hente hos Weleda. Her finder du nemlig også en creme til bleskift, som effektivt lindrer rød hud og bleudslæt samt beroliger og giver fugt til babys irriterede og røde numse.

Hvis din baby døjer meget med rød numse eller bleudslæt, er det desuden en god idé at kontakte lægen. Lægen kan hjælpe med at finde den rette behandling, der kan hjælpe din baby med at slippe af med den røde og irriterede hud. Det kan derudover være en mulighed at skifte til nogle andre bleer, hvis din baby døjer med udslæt og rød numse, da den røde numse også kan skyldes overfølsomhed.