Vælg de bedste plejeprodukter til baby

Artiklen indeholder reklamelinks

Vælg gode plejeprodukter til din baby

Din babys hud er sart og følsom, men den er også blød og ret fantastisk – for der er jo en grund til, at vi tænker lykkeligt tilbage på babyhuden både som teenagere, og når vi er voksne. Selvom babys hud er skøn og blød, kræver den altså lidt ekstra pleje, og det er altså ikke helt lige meget hvilken pleje, du vælger.

Når vi køber og bruger pleje på vores egen krop, tænker vi måske ikke helt så meget over hvad produkterne indeholder, og hvad de gør ved vores hud. Mange stoffer i mange plejeprodukter kan være skadelige vores både voksne og baby.

Særlig produkter der indeholder parfume er en af de mest hyppige årsager til parfumeallergi, som et stigende antal både børn og unge bliver ramt af. Parfumeallergi er en lidelse, man aldrig slipper af med igen, og det er altså derfor vigtigt, at man vælger de bedste plejeprodukter til baby.

Giv din nyfødte en god start

Din nyfødte baby har som sagt den fineste babyhud. Derfor er der heller ikke meget brug for plejeprodukter – hverken til babys hud eller hår. Huden er fin, tynd og sart og derfor er den bedste pleje til en nyfødt faktisk meget enkel.

Det bedste du kan gøre for både babys hud og hår er at bruge lunkent mænd og eventuelt supplere med en smule badeolie. Apotekets baby olie er både Svanemærket og Asta-Allergimærket, og kan bruges til både massage, mad og til fjernelse af arp.

I takt med at din baby bliver ældre, vil behovet for plejeprodukter blive ændret. Det er dog vigtigt forsat udelukkende at bruge milde produkter og hele tiden have styr på, hvilke ingredienser produkterne indeholder. Huden er nemlig stadig sart, og der er stadig risiko for allergi, eksem samt tør og irriteret hud, selvom din baby bliver lidt ældre.

Vælg ikke altid økologi til baby

Nogle plejeprodukter til babyer kan være allergifremkaldende

Der er ingen tvivl om, at man som forælder gerne vil give sin baby den bedste start på livet. Derfor vælger mange forældre udelukkende at bruge økologiske produkter. Der findes mange produktlinjer, der markedsfører sig på at være 100 procent økologiske, men man er altså ikke helt sikker, selvom man vælger et sådant produkt.

Bare fordi produktet er økologisk, er det altså ikke sikkert, at det er det bedste plejeprodukt for dit barns hud. Økologiske produkter kan desværre indeholde parfume og andre ingredienser, der kan virke allergifremkaldende.

Det er altså ikke altid sådan, at økologiske produkter også er milde. De indeholder i mange tilfælde bare naturlige parfumestoffer fremfor syntetiske, og de kan altså give større risiko for parfumeallergi. Når du køber plejeprodukter, skal du altså være mere opmærksom på, hvilke ingredienser produkterne indeholder.

Du kan med fordel undgå disse ingredienser:

  • Parfume
  • Farvestoffer
  • Æteriske olier og ekstrakter fra planter og blomster
  • Sulfatet Sodium Luryl Sulfat – som også kaldes SLS