Bliv dig selv igen efter graviditeten

Artiklen indeholder reklamelinks

faa din gamle krop igenNår du bliver gravid, sker der en stor forandring i kroppen. Det er naturligvis forskelligt fra kvinde til kvinde, hvad der sker med kroppen. Nogle får hævede ankler, mens andre får uren hud eller appelsinhud. Det er som om, at det hele er accepteret under graviditeten, men når barnet er født vil mange nybagte mødre også gerne være sig selv igen. Derfor er det vigtigt at prioritere sig selv og din pleje oveni bleskift og babymos. På den måde bliver du glad og tilpas, hvilket giver dig mere overskud til din baby.

Uren hud

faa flot hud saadan her

Huden er noget af det, der oftest bliver påvirket i forbindelse med graviditet. Det skyldes de mange hormonelle forstyrrelser, man gennemgår. Mange oplever både uren hud i ansigtet, på brystet og på ryggen. Uren hud kan smitte af på selvværdet, fordi problemet er så synligt. Heldigvis kan huden blive sig selv igen med den helt rette pleje.

  • Brug rensemælk for at fjerne det overskydende talg
  • Vælg den rette ansigtscreme der kan lægge låg på porerne, så huden kan komme af med affaldsstofferne
  • Brug skintonic som supplement
  • Fjern døde hudceller ved hjælp af eksfoliering

Hvis det ikke hjælper at pleje huden med cremer, skintonic eller med eksfolierings-metoden, kan det være en god idé at få en komplet behandling hos en kosmetolog. Der kan du få et indblik i, hvad din hud har brug for, og samtidig er behandlingerne enormt afslappende, hvilket giver dig et frirum, selvforkælelse og overskud til at være den bedste mor for dit barn.

Appelsinhud

brug den rigtige creme mod appelsinhud

Når du er gravid øges din vægt forholdsvis hurtigt. Kroppen lagrer fedt til amme-depoterne, og derfor opstår appelsinhud ofte hos de gravide. Det bedste man kan gøre er at dyrke motion. Det kan være svært at få tid til det med en lille baby, men det handler egentlig bare om at være kreativ. Benyt dig af powerwalk med barnevognen eller tag en tur på cyklen, og lad babyen være alene med sin far, bedsteforældre eller andre, der kan passe. Hvis du dagligt får pulsen op, vil du få meget mere energi, appelsinhuden vil aftage, og du vil få det bedre med dig selv.

Hvis du ikke føler, at appelsinhuden aftager i takt med, at du taber dig efter fødsel, kan du altid få behandling hos en kosmetolog eller på en skønhedsklinik. Der kan du få lymfe- og bindevævsmassage, der kan være med til at fremme blodcirkulationen, hvilket nedbryder appelsinhuden.

Strækmærker

Den mest frygtede forandring ved kroppen i forbindelse med graviditet er for mange kvinder strækmærkerne. Ingen aner, om man vil få mange, få eller slet ingen. Det er nemlig fuldstændig individuelt, om man får strækmærker eller ikke.

Det bedste du selv kan gøre i selve graviditeten, er at smøre din mave ind i god nærende bodylotion eller olie. På den måde bliver huden blød og smidig. Det kan være en fordel at gå efter olier, som indeholder E-vitamin og essentielle fedtsyrer, da det netop er det, der er med til at gøre huden smidig og elastisk.

Hvis du oplever mange strækmærker efter at have født, skal der oftest professionel hjælp til for at forbedre situationen. Ofte tilbyder hudlæger laserbehandlinger, som kan få strækmærkerne til at forsvinde. Det er vigtigt, at du modtager behandlingen umiddelbart efter fødslen, da laserbehandlingen har den største effekt på helt friske strækmærker.

Ved at pleje din hud med den rette ansigtscreme, bodylotion og skintonic kan du altså komme et godt stykke vej til at blive sig selv igen. Det er som tidligere nævnt ekstremt vigtigt at være tilpas med sig selv og være i balance, da det, på det lange løb, gør dig til en gladere kvinde og en bedre mor. Så på trods af, at tiden ikke altid er til det, er selvforkælelse noget af det, der skal øverst på prioriteringslisten som nybagt mor.