Forkæl dig selv, mor

Artiklen indeholder reklamelinks

Når man er gravid eller nybagt mor, kommer det hele hurtigt til at handle om bleer og barnevogne. Det er vigtigt, at man husker at forkæle sig selv for at få endnu mere overskud til sin baby og livet som mor. Det kræver meget, og det kan nogle gange være frustrerende, at man ikke længere har den samme tid til sig selv, som man har haft førhen.
Giv dig selv lov til at investere i en god ansigtscreme, den rette makeupfjerner eller en ny pudderbørste, så du igen kan føle dig smuk. Det er en god investering på den lange bane, der giver dig overskuddet til at være mor. Her får du 3 gode råd til, hvad du kan investere i, hvis du skal forkæle dig selv lidt mere, end du plejer.

En god ansigtscreme

Efter en graviditet er der stor chance for, at din hud har ændret sig. Det skyldes blandt andet den stigende produktion af de kvindelige kønshormoner østrogen og progesteron. Kroppens forandringer under en graviditet er naturligvis forskellige, men huden er især en af de steder, der bliver ekstra påvirket.

For at kunne pleje den bedst muligt er det afgørende at bruge den ansigtscreme, der passer til netop din hudtype. Find først ud af om du har tør, sensitiv eller fedtet hud og vælg så den hudcreme, der er bedst til formålet. Hvis du påfører en god ansigtscreme på din hud hver morgen, vil du hurtigt opleve forbedringer.

Hold huden ren

find en god makeupfjerner herFor at få en pæn og ensartet hud er det vigtigt at rense den hver dag. Huden skal være helt ren, når du går i seng, så den bliver fri for alt snavs og makeup-rester. Om natten skiller huden sig af med de døde hudceller, og genopbygger sig selv igen.

Det kan virke uoverskueligt at skulle bruge den ekstra tid på badeværelset, når man bare gerne vil have sin nattesøvn. Derfor kan man med fordel se sine 10 minutter alene på badeværelset hver aften som en slags selvforkælelse, hvor din hud får nøjagtig den pleje, den har brug for. Du vil hurtigt føle dig renere og mere frisk, og der går ikke længe, før du kan se en effekt på din hud.

Det første du kan bruge, efter en lang dag med en aktiv baby er øjenmakeupfjerner. Det er nemlig en effektiv måde, hvorpå du kan rense alt din makeup af. Kom lidt af væsken på en vatrondel og brug forsigtige strøg fra miden af ansigtet og ud mod ørene. Det er vigtigt ikke at bruge den samme vatrondel til hele ansigtet.

Makeup gør glad

her finder du dejlige produkter til forkaelelseSom nybagt mor er det måske ikke makeuppen, der bliver prioriteret i de travle morgentimer, hvor alt fokus er drejet mod noget helt andet. Det er dog en god idé ikke at glemme makeuppen fuldstændigt. Den rette makeup får nemlig kvinder til at føle sig smukke, og det booster selvtilliden. Det er ikke unormalt, at man ikke føler sig attraktiv efter en fødsel, og det kan makeup måske gøre noget ved.

Forkæl dig selv med en ny pudderbørste eller en ny mascara. Betragt det som selvforkælelse at du hver morgen bruger lidt tid på badeværelset, så du føler dig smuk resten af dagen.

Makeup skal ses som en slags tilbehør, der får kvinder til at føle sig smukke og feminine, og ikke som en maske, der får dem til at føle sig som en anden person. Ofte kan lidt nyt makeup gøre dig glad og få dig til at føle, at du ikke er helt glemt til fordel for bleskift og babysnak.

Det er altså vigtigt, at man som mor og kvinde husker at forkæle sig selv en gang imellem. Det giver et boost i humøret at føle sig sund, tilpas og smuk. Husk at forkæl dig selv – så får du også mere overskud til at være mor.