Firmaarrangement

Deltag i firmaarrangementer – også under barslen

Artiklen indeholder reklamelinks

Når man er på barsel, kan det være let at falde ind i sin egen lille boble – og arbejde og arbejdspladsen er nok det sidste man tænker på. Det er helt naturligt, for ens verden har fået et helt nyt omdrejningspunkt, men det betyder ikke, at man skal glemme sin arbejdsplads helt.

Besøg kollegerne

Lige som familie og venner har været spændt på at møde det lille vidunder, er der helt sikkert også nogle af dine kolleger, der gerne vil møde guldklumpen. Måske har I på arbejdspladsen allerede en tradition for at komme forbi og vise den lille ny frem. Hvis det ikke er tilfældet, kan du altid forhøre dig ved nogle af dine nærmeste kolleger, om de er interesseret i, at du kommer forbi en dag med den lille.

Det vigtigste ved sådan et besøg er, at det er aftalt. For dine kolleger fortsætter arbejdsdagen, og der er nogle arbejdsopgaver, der skal løses. Derfor er det ikke sikkert, at de har tid til at snakke og hilse på, hvis du kommer på uanmeldt besøg.

Sørg for at lave en aftale med din arbejdsplads om, at du kommer forbi eksempelvis fredag eftermiddag eller onsdag formiddag – og sørg for at aftale det med din leder. Så har både din leder mulighed for at sige fra, hvis der er travlt i den periode, og dine kolleger kan bedre afsætte tid til at hilse på dig.

Sørg for selv at begrænse dit besøg, så dine kolleger også kan komme tilbage til deres arbejde. Det kan være fristende at blive hængende, og dine kolleger har måske ikke helt let ved at sige til dig, at du hellere må tage videre igen. Sørg derfor selv for at have en bagkant – sig for eksempel, at du kun bliver ½-1 time.

Deltag i sommerfesten eller julefrokosten

Firmafest

Firmaarrangementer er vigtige for det sociale sammenhold i virksomheden. Firmaarrangementer samler virksomheder på tværs af afdelinger, og er derfor også med til at styrke medarbejdernes relation med hinanden.

Selvom du er på barsel, er du stadig en del af virksomheden. Derfor er det også en god idé at opretholde den relation, du har med dine kolleger. Derfor kan det også være en god idé at deltage i de firmaarrangementer, der afholdes, mens du er på barsel.

Ammer du, kan det selvfølgelig skabe lidt udfordringer, alt afhængigt af, hvad firmaarrangementet indeholder af aktiviteter, da du enten er nødt til at tage dit barn med, eller kun deltage i kortere tid. Er firmaarrangementet opdelt i flere forskellige aktiviteter, så overvej om du kan deltage i dem alle, eller om du blot skal være med en del af dagen.

Det er selvfølgelig ikke kun dig selv, du skal tage hensyn til. Du skal naturligvis også tage hensyn til dit barn. Er der tale om en fest med høj musik og dans, er det ikke det bedste sted at have en baby med. Hvis lydniveauet er lavere under middagen, kan du altid deltage der, og så trække hjemad igen efter desserten, og inden der spilles op til dans. Måske kommer det også helt af sig selv, hvis du som så mange andre nybagte mødre er i søvnunderskud.