Forebyg allergi hos dit barn med disse gode tips

Er du gravid, og lider af allergi, er der visse ting, du kan gøre for at undgå at give allergien videre til dit barn. Læs mere her.

Når foråret og sommeren for alvor kommer i gang, kommer der også gang i pollen sæsonen. Det betyder for rigtig mange, at de dårligt nok kan gå uden for en dør uden at blive særdeles påvirket af pollen.

Hvis du som gravid lider af pollenallergi, kan det være svært at vide, hvad du må tage imod allergien, og hvad du ikke må. Samtidig skal du også være opmærksom på, om du kan gøre noget for at undgå, at dit barn også udvikler allergi. Hvis du selv lider af pollen allergi, er der nemlig større sandsynlighed for, at dit barn også udvikler allergi.

Her kan du blive klogere på, hvad du kan gøre for at forebygge allergi hos dit barn.

Amning af din baby kan forebygge allergi

Modermælk er rigtig godt for din baby, hvis du gerne vil undgå at give din allergi videre til dit barn. Modermælken indeholder en masse antistoffer, som du dermed giver til dit barn ved amning. Du bør som udgangspunkt fuldtidsamme din baby indtil 6 mdr. og derefter kun på deltid. Har du ikke mulighed for at amme, kan du få en speciel modermælk, som kan fungere på linje med modermælken.

Undgå rygning

Rygning er meget usundt for dig og dit helbred. Særligt, hvis du har allergi. Det er derfor også bedst for din kommende baby eller dit barn, at hverken du eller dit barn udsættes for rygning eller passiv rygning. Rygning har stor indvirkning på, om dit barn i fremtiden udvikler astma eller allergi, og derfor bør du ikke ryge hverken under graviditeten eller efter barnet er født. Det samme gør sig gældende for din partner, som også bør lægge cigaretterne på hylden.

Gør grundigt rent i hjemmet

Når du har allergi, og gerne vil nedsætte risikoen for, at dit barn udvikler det, skal du sørge for at gøre jævnligt rent i hjemmet. Med grundig og jævnlig rengøring sikrer du dig, at husstøvmider ikke ophober sig og skaber allergi for barnet, eller gør din allergi værre.

Du bør generelt bestræbe dig på at have et sundt indeklima i hjemmet. Det betyder, at du skal sørge for grundig rengøring samt udluftning i alle hjemmets rum flere gange dagligt, så du undgår fugt og skimmelsvamp. Ydermere bør du sørge for jævnlig vask af dyner, puder og sengetøj, så du undgår for meget støv på disse. Et godt indeklima kan være med til at forebygge allergi og forbedre din overordnede sundhed.

Brug antihistaminer med omhu, når du er gravid

Lider du af pollenallergi som gravid, er det en god idé at tage en snak med din læge om, hvad du kan gøre for at afhjælpe dine gener. Tager du nogle former for medicin mod din allergi, er det nødvendigt at se på, om de også kan gå, når du er gravid. Nogle lægemidler må du gerne tage, hvorimod der er andre, som ikke er gode for dig eller baby. Lægen kan, evt. i samråd med din jordemoder, rådgive dig om, hvilke virkemidler, du kan tage under graviditeten, og hvilke du bør undgå.