familie-skal-saelge-bolig

Gør huset nemmere at sælge med små og større forbedringer

Artiklen indeholder reklamelinks

Både små og større forbedringer på huset, kan gøre boligen nemmere at sælge. Læs, hvilke forbedringer du skal overveje inden et hussalg her.

Der kan være mange årsager til, at man ønsker at sælge sit hus. I mange tilfælde skyldes det for meget eller for lidt plads, men det kan også være, at man ønsker at flytte til en helt anden bydel eller landsdel for at være tættere på familien.

Særligt med små børn kan pladsen hurtigt blive trang, og bor man et stykke væk fra bedsteforældrene, kan det måske også være nærliggende at flytte tættere på, så bedsteforældrene kan besøge deres børnebørn lidt oftere.

Skal du sælge dit hus, vil du garanteret også gerne have, at det bliver solgt så hurtigt som muligt og til en god pris. Herunder har vi derfor samlet en række gode råd til små og større forbedringer du kan lave for at gøre dit hus lettere at sælge.

Når du skal sælge dit hus, kan det desuden være en god idé at kontakte en god ejendomsmægler i Auning. Her kan du også få vejledning i forhold til, hvilke forbedringer du bør lave for at gøre lige præcis dit hus nemmere at sælge.

Gør huset mere indbydende med små forbedringer

Noget af det vigtigste når du ønsker at sælge dit hus er at gøre huset så indbydende som muligt. Førstehåndsindtrykket spiller nemlig en væsentlig rolle, når potentielle købere får fremvist en bolig. Det er derfor vigtigt, at din bolig giver et godt indtryk, så snart de interesserede købere træder indenfor.

Overvej derfor, hvordan potentielle købere oplever dit hus, når de træder indendørs. Er der rodet og mørkt? Eller virker det lyst, indbydende og ordentligt? Hvis du vil øge sandsynligheden for et hurtigere salg, skal du sørge for, at der er ryddet op, gjort rent og luftet ud, inden du inviterer de interesserede købere indenfor.

Er dit hjem meget mørkt, er det også en god idé at gøre boligen lysere ved at trække gardiner og persienner fra. Her bør du dog også sørge for at vinduerne er pudset, da snavsede vinduer kan forhindre lyset i at trænge ind i rummene.

Er din bolig stadig meget mørk, kan det være en god idé at male væggene og loftet i lyse farver og skifte de mørke, tunge puder, nips og personlige billeder ud med nogle lysere og mere neutrale løsninger. Det gør huset mere indbydende og præsentabelt.

Gør huset mere værd med større forbedringer

forbedringer-paa-hus

Er taget gammelt og utæt, er gulvene slidte, eller er isoleringen dårlig, kan det være en god idé at overveje at gøre noget ved dette. Hvis du har fået lavet en tilstandsrapport, kan du se, hvilke skader der er på huset.

Er listen med skader lang, eller er der nogle alvorlige eller kritiske skader på huset, kan det være en god idé at få udbedret disse. Det kan nemlig skræmme nogle købere væk, hvis der er mange skader, eller hvis skaderne er alvorlige eller kritiske.

Derudover er det også vigtigt, at din bolig er i god stand og ser velholdt ud. Hvis gulvene er slidte, eller malingen på facaden er krakeleret, kan det derfor være en god idé at bruge penge på at lave nogle af disse forbedringer.

Selvom det måske ikke er alvorlige skader, kan det afskrække nogle købere, hvis huset er i dårlig stand. Sørg derfor for at lave forbedringer, der får boligen til at fremstå pæn og velholdt.

Ved at udbedre nogle af husets skader og vedligeholde husets dele kan du samtidig øge sandsynligheden for at huset bliver mere værd.  Det gælder desuden også, hvis du vælger at få foretaget efterisolering i huset inden et salg. Et mindre varmeforbrug og en lavere varmeregning kan være tiltalende for mange købere, og kan derfor være en god investering – særligt hvis dit hus er et ældre hus.

Nogle af de forbedringer der derimod ikke kan betale sig, når du vil sælge, er renovering af køkken eller badeværelse, ombygninger og tilbygninger. Disse er større investeringer, som med stor sandsynlighed ikke vil komme dine købere til gode. Du bør derfor kun lave disse forbedringer for din egen skyld.