baby numse

Gør som franskmændene og giv baby en blød numse

Artiklen indeholder reklamelinks

Selvom bleer er utroligt praktiske i forhold til alternativet, så kan bleerne også give de små størrelser rød og irriteret hud. Det sætter jo talemåden ’blød som en babynumse’ lidt over styr, og hvad vigtigere er, irriterer det babyerne.

Der er en masse råd om, hvordan man undgår de røde numser på babyerne, og man kan næsten med garanti få flere gode råd, end man kan håndtere.

Og her kommer endnu et. I Frankrig har man nemlig i årevis brugt en helt særlig mikstur til at bekæmpe røde rumper på små børn. Det har taget noget tid, inden danske forældre, jordemødre og lignende har fået øjnene op for den mikstur, men nu er den ved at etablere sig i Danmark.

I Danmark er det Olívy

Miksturen består primært af en blanding af olivenolie og kalk. Det har været solgt og brugt i Frankrig i omkring 100 år, men hvis man vil have det herhjemme, skal man købe produktet Olívy.

Det er nemlig dem, der sælger denne blanding i Danmark, som franskmændene er så glade for, og som flere danskere også får øjnene op for.

Eksempelvis anvender det private barselshotel i Gentofte Olívy, når de skifter ble på de små babyer, fordi produktet virker.

På Olívys hjemmeside har virksomheden også fået en udtalelse fra Birgitte Hyldebrandt, som er jordemoder hos jordemodercare.dk. Her siger hun, at hun kan se en tydelig forskel og den ønskede effekt, når de bruger Olívy ved bleskift.

Neutraliserer og beskytter

Baby oliven bloed

Tanken bag blandingen af olivenolie og kalk er sådan set simpel nok. Blandingen virker på to fronter for at sikre komforten hos babyerne, når de har ble på.

Olivenolien er med til at tilføre fugt til huden, som den har brug for for at have det godt. Men den er også med til at danne et beskyttende lag på huden, som er med til at holde den ubehagelige type fugt væk fra huden.

Vand og lignende væsker er nemlig en dårlig kilde til fugt for huden, som bedre kan bruge olie eller fedtstoffer.

Sammen med det beskyttende og fugtende fra olivenolien er kalken med til at neutralisere noget af den syre, der findes i urin og afføring. På den måde kan Olívy beskytte de kære små mod rød og irriteret hud.

Fugten er den store synder

Hvis man ikke ved det i forvejen, så er det langt hen ad vejen fugt, der er årsagen til de røde bagdele på de små pus. Det fugtige og varme klima, der opstår i sådan en lukket ble, er ideel for mange forskellige bakterier og svampevækster.

Som vi kort var inde på i afsnittet over, så er fugt ikke bare fugt. Vand er ikke en god kilde til fugt for huden, men det kan være fint for bakterier.

Derudover kan fugt stort set ikke undgås hos babyer, fordi der ofte er enten urin eller afføring i bleen, som er med til at give det fugtige klima, som bakterier og svampe så godt kan lide.

Desuden er både urin og afføring surt, hvis man sætter sig til at måle deres pH-værdi, noget der også kan irritere huden, og derfor er kalken i Olívy en vigtig del af bestræbelserne på at undgå røde numser.