Gravide søges til psykologisk forskningsprojekt

Gravide søges til psykologisk forskningsprojekt

 

 

Årsagen til fødselsdepression er meget kompleks, men kvinder, der tidligere har oplevet depression, kan være i øget risiko for at udvikle en ny depression i forbindelse med graviditet og fødsel. For depression generelt kan opfattelsen og fortolkningen af følelsesmæssige informationer markere en øget risiko for nye depressioner. Men dette er endnu ikke undersøgt specifikt for fødselsdepression.

I dette studie undersøger vi, hvordan gravide med eller uden tidligere depressioner fortolker og genkendelser følelsesmæssige babyudtryk. Derudover undersøges om en psykologisk behandling baseret på computeropgaver kan forebygge senere risiko for fødselsdepression hos gravide med tidligere depressioner.

Du kan muligvis deltage i undersøgelsen, hvis du:

  • Er gravid
  • Tidligere har gennemgået en eller flere depressioner ELLER aldrig har haft nogen behandlingskrævende psykisk lidelse og ikke har forældre eller søskende med psykisk lidelse

Undersøgelsen foregår i tredje trimester af graviditeten, finder sted på Psykiatrisk Center København, Rigshospitalet og indebærer:

  • Enten a) to psykologiske undersøgelser ELLER b) en psykologisk undersøgelse, fem behandlingssessioner og en afsluttende undersøgelse i løbet af ca. 24 dage i graviditeten
  • Et telefoninterview og online spørgeskemaer seks måneder efter fødslen

Som forsøgsperson deltager gennemfører du:

  • Interviews
  • Computeropgaver
  • Spørgeskemaer

Mulige fordele for dig

Deltagelse i projektet kan give dig mulighed for at tale om dine tanker, følelser, forventninger og bekymringer omkring moderskabet, og stille spørgsmål til forskning på området generelt og andre emner, der optager dig ifm. graviditeten. Din deltagelse i undersøgelsen er meget værdifuld og en stor hjælp for os i vores arbejde med at forbedre den fremtidige hjælp til gravide i risiko for fødselsdepression. Du vil ved afslutning af dit forløb få en symbolsk gave som tak for hjælpen.

Hvordan kan jeg deltage?

Hvis du vil vide mere om undersøgelsen, er du meget velkommen til at kontakte psykolog og postdoc forsker på projektet Anne Juul Bjertrup (se nedenfor).

 

Psykolog, PhD Anne Juul Bjertrup

Tlf.nr. 27 13 48 39

E-mail: anne.juul.bjertrup@regionh.dk