Er du klar til når den lille bliver syg?

Har du det, du skal bruge, hvis den lille bliver syg? Læs med her!

Artiklen indeholder reklamelinks

Selvfølgelig kan man ikke gardere sig mod samtlige sygdomme i hele verden, hvor meget man ellers ønsker at beskytte sin lille guldklump. Der er dog noget, man kan gøre, så man er så godt forberedt på eventuelle dårligdomme, som den lille ny kan komme ud for. Det er ikke for sjov, at der er 417 resultater på sundhed.dk, hvis man søger på ”baby” – det er noget, mange forældre bekymrer sig om.

Også når den lille ikke er helt lille længere, giver det rigtig god mening at have nogle børnevenlige produkter på hylderne i skabene derhjemme, så man er forberedt på ondt i maven og nogle af de andre almindelige lidelser, man kan rammes af.

Det behøver ikke være den helt store overlevelsestaske, men en tur på et fysisk eller online apotek kan gøre det meget lettere at håndtere sygdom hos de små. Det handler om forberedelse.

Den følgende tekst er derfor krydret med en masse brugbare links til nogle af de ting, som kan være rigtig smarte at have, når man gerne vil forberede sig på de ting, de små poder kan tiltrække sig. Husk dog på, at nogle ting først må bruges, når børnene har en vis alder. For at gøre det lettere for dig at købe de rigtige ting, peger alle links på den samme butik på nettet – så skal du kun have en enkelt pakke med posten!

Du har nok alt til baby, men husk alligevel…

De fleste nye forældre køber sig en pukkel til, når de bliver forældre, og det er jo sådan set naturligt nok. Man skal bruge alt fra engangsklude til barnevogne og stort set alt derimellem. Derfor kan man let føle, at man har alting til babyen.

Derfor er det et par atypiske ting, vi fremhæver. Som sådan er det ikke atypisk, men det er noget, man let kunne glemme i skyndingen. De små pus kan nemlig ikke pudse næse, og derfor kan det være rart at have noget at hjælpe spædbørnene med næsegenerne.

På apoteket kan man få både næsedråber og en babynæsesuger, som kan hjælpe, når den lille har stoppet næse. De er praktiske at have ved hånden.

Derudover kan det være en god idé med et termometer, der kan måle temperaturen uden at have kontakt med babyen, da små børn kan være mere trygge ved det, og så skal man huske på, at ikke alle cremer er velegnet de helt små. Nogle babyer har meget tør hud, som de heldigvis vokser fra, men mens huden er tør, skal man bruge særlige cremer til netop dette.

Lidt større børn kan få noget medicin

Når baby bliver lille barn

I takt med at de små pus bliver lidt større, kan de tåle lidt flere ting. Man skal altid være opmærksom på, hvad man giver børn, når det kommer til medicin af alle former, og er man det mindste i tvivl, så kontakt lægen eller apoteket for at få vejledning.

Med det in mente kan man købe ind til nogle af de mest udbredte dagligdagslidelser herhjemme, nemlig diarré og hovedpine. Det er de færreste, der ikke har haft tynd mave eller hovedpine, og det kan sagtens ske for de mindre børn. Noget alle også kan komme ud for er hoste, og derfor kan man også få hostesaft, som børn helt ned til 1 år må bruge.

Tasectan Junior er et produkt, som er henvendt særligt til børn, når de har diarré, og det er rart at have liggende, hvis børnene skulle få tynd mave – hvis det er forstoppelse, findes der også midler mod det. Hvis der er tale om en mere generel mavepine, kan en varmepude måske hjælpe – det kan også hjælpe andre steder på kroppen, og de kan fås i genanvendelige versioner, som er lette at bruge flere gange uden at skulle bruge varmt vand og risikere skoldning.

Til hovedpine er der en række forskellige muligheder, men Panodil Junior er et godt bud. Det fås både som mikstur og som suppositorier.