Her kobler I af – hver for sig

Artiklen indeholder reklamelinks

om-paabarselSom nybagte forældre er det let at blive opslugt af overvældende kærlighed til lille baby. Så opslugt at man måske glemmer det liv, man havde før. Derfor er det vigtigt at blive ved med at pleje sit forhold og sig selv.

Man skal huske hinanden og måske skrue ned for forventningerne til gnisten i forholdet efter fødslen. Derudover er det også vigtigt at gøre nogle ting selv. En hobby eller aktivitet som kun er fars, eller kun er mors.

På den måde har man langt mere overskud, når man kommer hjem – til både at være en god far og en god kæreste til barnets mor. Det er sundt lige at få tankerne lidt væk fra baby og familielivet – bare et par timer om ugen.

Til mor

saadan faar du mere energi til at vaere morFor mor er det ofte selvforkælelse som ansigtsbehandlinger eller manicure, der foretrækkes. Bare en times selvforkælelse om ugen kan få nybagte mødre til at koble fuldstændig af, hvilket vil give dem mere overskud. En god skønhedsbehandling med lidt forkælelse får kvinder til at føle sig smukke, og det booster deres selvtillid.
Her får du et par idéer til hvilke behandlinger, der kan være din vej til mere overskud og velvære:

  • Ansigtsbehandling
  • Frisørbesøg
  • Fiskespa
  • Massage
  • Manicure/Pedicure

Andre kvinder opnår velvære på en anden måde – nemlig gennem motion. Hvis du er typen, der får mere energi og overskud af motion, kan du passende sætte tiden at til at få sved på panden.
Her får du nogle forslag til hvilke forskellige motionsformer, du kan benytte for at skabe lidt variation:

  • Yoga
  • Løb
  • Cykling
  • Powerwalk

Gennem disse forskellige motionsformer kan du selv styre ambitionsniveauet, og finde det tempo og den distance, der passer til dig.

Til far

find den rigtige afkobling herMænd især kan trænge til et afbræk – og det er helt normalt. Det er okay at koble af og samle energi, så man kan give 100 % af sig selv på jobbet, og når man er sammen med familien. Nogle mænd kobler af, når de ser en film, eller får en øl med kammeraterne. Andre dyrker forskellige sportsgrene et par gange om ugen.

Når man bliver forældre, skal man være fleksible, idet der altid skal være en hjemme til at passe den lille baby. Derfor er fodbold tirsdag og torsdag måske ikke altid den bedste løsning. I fædre kan med fordel vælge en sport, der er mere fleksibel, så I selv kan administrere det og være der, når tiden er til det.

For at planlægningen kan gå op i en højere enhed, skal man altså kunne være til rådighed som forældre. Golf er et godt alternativ til fodbolden, der gør, at fædrene kommer ud, og får motion med lidt konkurrence indblandet. For at spille golf kræver det blot et golfkørekort, som man får efter at have deltaget i en række timer, samt et DGU-kort, som giver adgang til at spille på alle baner i Danmark og udlandet.
På den måde er fædrene også fleksible, da de kan spille på alle baner, og selv styre hvornår de vil afsted. På golfbanen kan de koble af alene eller med kammerater og få frisk luft og motion, så de igen er klar til at komme hjem og give familien maksimal opmærksomhed.

Det er altså vigtigt at huske at pleje sit ego og huske sin egen identitet på trods af, at man er blevet forældre. Det kan være besværligt at finde tid til, men det er helt klar noget, der skal prioriteres i den ugentlige planlægning. Aktiviteter hos Jer forældre gør Jer gladere, og får Jer i balance.