Hund og baby? Sådan lærer de hinanden at kende

Artiklen indeholder reklamelinks

En hund og en baby kan være det sødeste makkerpar, det handler bare om at gøre både hund og baby tryg ved hinanden. Rigtig mange nybagte forældre har allerede en lille en, som de skal passe på – nemlig menneskets bedste ven.

Inden baby er kommet til, har familiens hund måske fået al opmærksomheden, og derfor kan det være en stor omvæltning for hunden, når opmærksomheden pludselig går til den lille nye skabning.

For at sikre sig, at både hund og mennesker er glade, kan det derfor være en god idé at bruge disse gode råd til, hvordan man skal tackle det.

1.      Inden mødet mellem hund og baby

Som nævnt ovenfor kan det være en stor omvæltning for hunden at byde familiens lille ny velkommen. Det er derfor vigtigt, at man gør en indsats for at forberede sin hund på omvæltningen. Det kan man blandt andet gøre ved at snuse til tøj og legesager fra den nyfødte og moren.

Man kan med fordel gøre det inden baby kommer med hjem fra sygehuset, da hunden på den måde får sit første møde med baby – i hvert fald med lugten. På den måde får hunden en følelse af kendskab, idet den har snuset til baby på forhånd.

2.      Husk opmærksomheden

Hvis en hund føler sig ensom, kan den sagtens blive jaloux også selvom, at det er en rolig hund. Den kan blandt andet blive mere aggressiv, gø højt og på den måde blive en mere nervøs hund, hvis den ikke får den samme opmærksomhed, som den er vant til.

Selvom al opmærksomhed helt naturligt er rettet mod baby i starten, er det altså vigtigt ikke at glemme hunden. Familiens hund skal stadig føle, at den er en del af familien på samme måde, som den altid har været.

For at sikre sig, at familiens firbenede ven ikke bliver ensom, er derfor vigtigt, at man ikke ændrer for meget i de vaner, som den har. Hvis hunden normalt gerne må ligge på sofaen eller være i stuen, skal den blive ved med at have lov til det – også selvom der nu er en baby tilstede.

3.      Hund og baby bliver bedste venner

Hvis man husker på ovenstående gode råd, er der en god chance for, at hund og baby bliver bedste venner. Hunden anser baby som værende en medhvalp, og vil derfor være beskyttende og omsorgsfuld over for baby.

Det handler bare om at håndtere situationerne rigtig, og det er vigtigt ikke at skælde hunden ud, hvis den gør, når baby græder, eller hvis den reagerer anderledes end den plejer. Det hele handler om tilvænning og om at ændre hundens hverdag så lidt som muligt. Hvis man skælder hunden ud hver gang baby græder, vil hunden automatisk forbinde babys gråd med det, og så bliver den mere voldsom.

Forkæl hunden med hundemassage eller water walking

Hvis hund og baby bliver gode venner, betyder det, at både Jer og Jeres hund har gjort et rigtig godt stykke arbejde. Når det sker, kan man forkæle hunden med lidt mere end de sædvanlige godbidder.
Der findes mange forskellige virksomheder, som tilbyder hundemassage, fysioterapi eller det såkaldte waterwalking. Alt sammen er med til at gøre hunden gladere og mere tilpas.

Hundemassage kan for eksempel hjælpe ved:

  • Kroniske smerter
  • Ømme led
  • Spændte muskler
  • Væskeindsamlinger

Derudover stimulerer hundemassage hundens immunforsvar, og det kan være med til at forebygge eventuelle skader i fremtiden.

En omgang hundemassage kan altså være en god idé, hvis man vil belønne sin hund og give den lidt ekstra opmærksomhed, nu hvor baby er kommet til verden.

Det er altså ikke noget problem at have hund og baby på samme tid. Det kræver bare noget af Jer som ejere, da hunden skal oplæres på ny. Derudover er det vigtigt, at man altid holder opsyn, og ikke lader baby og hund være alene – særligt når baby bliver lidt større.

Man ved nemlig aldrig hvornår baby kan finde på at tage hundens mad, rive den lidt for hårdt i pelsen eller gøre andet, der får hunden til at reagere voldsomt.