Der er ikke noget værre end at se sit spædbarn i smerte

Spædbarn med kolik og mavekneb? Få vores råd her

Artiklen indeholder reklamelinks

Der er ikke noget mere hjerteskærende for en forælderend at se sit barn græde og vride sig i smerte. I det første halve år af spædbarnets liv er der desuden nogen forældre, der kæmper en hårdere kamp end andre. Det er de spædbørnsforældre, hvis børn har kolik, der bliver sat på en af forældrelivets største prøvelser.

Livet med spædbarnskolik betyder utallige søvnløse nætter, gråd og atter gråd. I de lange, søvnløse nætter sidder disse mange forældre ofte og søger viden på internettet. Måske er du en af dem, og derfor er du havnet i denne artikel? Her har vi samlet nogle af de mest sikre råd, som du trygt kan forsøge dig med.

Mælkesyrebakterier giver baby ro i maven

Tag et kig på babys D-dråber

Spædbarn får d-vitaminer i flydende formUtallige spædbørnsforældre før dig har også givet deres babyer D-dråber efter bedste overbevisning. Det er jo det, sundhedsplejersken siger, at man skal. Og det skal man også. Desværre har det bare vist sig, at en stor del af de produkter, der findes på markedet, er baseret på kokosolie.

Det er ikke nødvendigvis et problem, at D-dråberne er blandet op med kokosolie, og rigtig mange forældre kommer ikke til at opleve problemer med denne type dråber. Men hvis dit barn kæmper med mavekneb, er det måske værd at kigge på en udskiftning af D-dråberne.

Der bliver forsket meget på området, og derfor er der allerede sket en stigning i antallet af mærker på markedet, der anvender enten solsikkeolie eller palmekerneolie i stedet for kokosolien. Der findes også produkter, der anvender jordnøddeolie, som dog kan udvikle allergi.

Overvej at give dit barn mælkesyrebakterier

Lille dreng får mælkesyrebakterier blandet i sin grødLigesom der forskes meget i tilskuddet af D-dråber til spædbørn, forskes der endnu mere i mælkesyrebakterier til alle – både børn og voksne. Indtil videre er der fremkommet mange interessante og positive resultater, som understøtter mange menneskers personlige erfaring med at bruge mælkesyrebakterier.

Det kan sagtens anbefales til alle at give alle spædbørn og større børn et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier. Det er kun, hvis dit barn er for tidligt født eller lider af andre særlige lidelser, at du behøver at inddrage lægen i din beslutning.

Lactocare Baby er et eksempel på et produkt, der kombinerer mælkesyrebakterier og D-dråber med hinanden. De er desuden fremstillet med solsikkeolie og er fri for laktose, hvilket gør produktet til et godt valg for rigtig mange forældre, der således skåner deres spædbørn for flere faktorer samtidig med at der gives et sundt tilskud af mælkesyrebakterier.

Derfor er mælkesyrebakterier så gode

Mælkesyrebakterier lyder måske ikke særligt lækkert, men der er faktisk tale om et ganske sundt produkt, som fremkommer naturligt i mavesækken. Desværre har vi med vores vestlige kost svært ved at producere den mængde mælkesyrebakterier, der er brug for i maven, selv.

Lactocare baby, som eksempel, indeholder intet mindre 250 millioner mælkesyrebakterier. Produkter til voksne indeholder i omegnen af 2,5 milliarder mælkesyrebakterier. Det er altså store tal, der er tale om. De mange millioner eller milliarder bakterier fylder dog meget lidt, og kan altså sagtens være i de tabletter, som man indtager.

Mælkesyrebakterier er med til at opretholde en sund balance i kroppen, fordi de understøtter mange forskellige processer i maven og tarmene. Og det er efterhånden ved at blive mere og mere alment kendt, at tarmene har en langt større betydning for vores velbefindende, end vi almindeligvis giver dem credit for.