Midler mod hovedpine som gravid

Pas på midler mod hovedpine, når du er gravid

Artiklen indeholder reklamelinks

Som gravid kan det være en jungle at finde ud af, hvad man må, og hvad man helst skal holde sig fra. Der er cirka ligeså mange guidelines, som der er personer at spørge til råds. Derfor kan det nogle gange var svært at skille skidt fra kanel.

En af de ting, man som gravid er meget opmærksomme på, er ikke at indtage stoffer, der kan skade foster eller barn. Der er naturligvis ingen, der er interesseret i at skade deres kommende søn eller datter, og derfor bliver mange vordende mødre også ekstra påpasselige i denne periode.

Mens det for de fleste er muligt at holde en pause fra sprut og alkohol eller kvitte smøgerne, så kan det blive en mere kompliceret sag, når det kommer til medicin. For hvad hvis du står med kvalme eller hovedpine? Kan du så være sikker på, at piller eller lignende ikke kommer til at skade barnet?

Pas på før, under og efter graviditet

Det kan måske komme som en overraskelse for nogen, men visse produkter anbefales man at holde sig fra, allerede inden man er blevet gravid. De kan nemlig hæmme muligheden for at blive gravid. Det handler blandt andet om Treo. Her anbefales du at sætte dosen ned til et absolut minimum, hvis du går med planer om at blive forælder.

På samme måde anbefales det ikke at tage Treo, når du har passeret de første seks måneder af din graviditet. Årsagen er også her, at det kan komme til at skade barnet.

Igen kan det overraske, at du selv efter, du har født, kan komme til at påvirke barnets udvikling i negativ retning, når du selv tager medicin. Så længe du ammer, kan stofferne nemlig sagtens risikere at komme til barnet via mælken. Med Treo burde der dog ikke være negative virkninger forbundet med at amme, mens man tager brusetabletterne.

Ingen piller – hvad gør jeg så mod smerterne?

Træning og graviditet

Med alle de forbehold, kan det være svært at se en løsning på smerteproblemer, når man venter et barn. Men er løsningen så blot at udholde smerterne for barnets skyld? Nej, det er heldigvis ikke nødvendigt, for alt håb er langt fra ude.

Når det kommer til hovedpine, er der ofte en masse forskellige grunde til, hvorfor den opstår. Dog er der en række gode råd til, hvad man kan gøre, for at komme af med en hovedpine. Blandt dem kan det nævnes, at det anbefales at:

  • Sørge for at spise og drikke rigeligt
  • Bevæg dig – gerne udendørs
  • Slap af – både i krop og hoved

Derudover er det naturligvis altid en mulighed at kontakte en læge, hvis problemerne er vedvarende. De vil også have en viden, der gør dem i stand til at vejlede om, hvilke medikamenter, du som gravid kan bruge. Der findes heldigvis også produkter, som gravide sagtens kan benytte. Men da alle mennesker reagerer forskelligt, er det altid en god ide at kontakte egen læge. På den måde sikrer du dig mod at indtage produkter, der i sidste ende kan skade dit barn.