Veganske produkter til dig og dit barn

Sund livsstil: Veganske produkter til dig og dit barn

Artiklen indeholder reklamelinks

Med det store fokus, der er på sund kost og bæredygtig livsstil blandt især det yngre segment, er der kommet flere gode, veganske alternativer til de produkter, vi kender så godt i forvejen.

Med det store fokus, der er på sund kost og bæredygtig livsstil blandt især det yngre segment, er der kommet flere gode, veganske alternativer til de produkter, vi kender så godt i forvejen. Det betyder, at man kan omlægge sin livsstil til at være vegansk uden at behøve at tage ret mange fravalg i livet – ud over store, røde bøffer og deslige, for her findes endnu ikke noget overbevisende alternativ.

Hvis du af den ene eller anden grund ønsker at leve vegansk eller måske blot tage nogle enkelte veganske valg her i livet, får du her en hjælp. Vi har samlet nogle af de veganske alternativer til hverdagsprodukter, der er gode at have ved hånden.

1: Veganske produkter til barn og baby

Der findes veganske produkter til baby

En sart babyhud har godt af at blive plejet med gode produkter. Cremer, shampoo og andre sæber skal helst være parfumefri og i øvrigt skånsomme, når det gælder de kære små. Sådanne gode produkter til baby findes der heldigvis masser af bud på – men det bliver straks lidt mere kompliceret, hvis man ønsker veganske produkter til baby. Og dog – for der findes faktisk et glimrende alternativ på markedet: Pure Beginnings.

Pure Beginnings - veganske produkter til børn

Pure Beginnings er et forholdsvist nyt brand på det danske marked. Det har base i Sydafrika, men produkterne forhandles i hele verden og er anerkendt for at være et af de bedste økologiske mærker, man kan få til sit barn. Produkterne i serien er veganske, ikke testet på dyr og ECOCERT certificerede. Der fås alt fra halecreme til bodylotion i serien, og produkterne er generelt i den dyre ende – en pris, der dækker over gode arbejderforhold, gode, økologiske råvarer og en sikkerhed for god kvalitet.

2: Veganske kondomer

Veganske kondomer

Det står måske ikke øverst på ønskelisten til veganske produkter – men hvorfor ikke? Med veganske kondomer kan man have beskyttet sex med god samvittighed. Glyde Ultra er et af de brands, der fører veganske kondomer.

De fleste kondomer er faktisk som udgangspunkt veganske – fordi den latex, der bruges er er naturlatex. Men ud over selve kondomet er der også ofte glidecreme samt noget kaseinpulver, som ikke er vegansk. Det er man til gengæld garanteret, når man køber kondomer, der er certificeret veganske. Glyde Ultra kondomer er tilmed produceret under Fair Trade-forhold, så her er du også med til at støtte bedre vilkår for arbejderne.

3: Vegansk hudpleje til kvinder

Vegansk skønhedspleje

Som veganer er der langt mellem de egnede hudplejeprodukter på hylderne i forretningerne. Selvom der naturligvis findes gode, veganske hudplejeprodukter til kvinder, så er der endnu ikke kommet afdelinger for vegansk hudpleje i butikkerne.

Et godt bud på et hudplejebrand, der har satset på økologisk, lækker og vegansk hudpleje er det polske brand Naturativ. Deres produkter spænder fra lækre bodylotions til ansigtsmasker, skintonic og øjencreme. Enkelte af deres produkter indeholder en smule bivoks, så hvis man er fuldblodsveganer, skal man lige huske at tjekke emballagen som altid, for der kan altså være nogle undtagelser.
[/av_textblock]