badekar

Tid til både afslapning og sjov med et badekar

Artiklen indeholder reklamelinks

Har du også altid ønsket dig et badekar? Et badekar er ideelt til velvære og afslapning, men kan også give en masse sjov og hyggestunder til dit barn.

badekar

At være mor kan være udfordrende og rigtig hårdt til tider. Når børnene løber skrigende rundt i hele huset, eller når baby bare ikke vil stoppe med at græde, ville det være rart bare lige at kunne trække stikket. I en travl og stressende hverdag kan det da også være helt fornuftigt med en pause indimellem, hvor du får slappet af og tillader dig selv at nyde lidt alenetid.

Her kan et badekar være med til at give en skøn luksus oplevelse og lidt ekstra selvforkælelse i en travl hverdag. Der er dog mange andre fordele ved et badekar. Læs herunder, hvorfor du bør investere i et badekar til dit badeværelse.

Et badekar giver gode stunder for både mor og barn

Et badekar kan være med til at give lidt ekstra selvforkælelse og velvære i hverdagen og kan give dig som mor et tiltrængt pusterum, hvor du har mulighed for at afstresse og slappe af i det varme vand. Et dejligt langt karbad er dermed godt for sjælen, men faktisk er det også godt for huden. Det er nemlig sundere for huden at være i badekar end det daglige hurtige brusebad.

Hvis du ligger i et badekar med varmt vand i 15 minutter, vil hudens yderste lag opsuge vandet i badet og svulme op, hvilket får de døde hudceller til at rive sig løs fra huden. Ved efterfølgende at gnide huden med hænderne kan du dermed vaske huden fri for døde hudceller uden overhovedet at bruge sæbe. Dermed får du en kemifri vask af din hud.

Et badekar er dog ikke kun godt for dig som mor, det kan også være rigtig hyggeligt for dit barn at være i karbad. I et badekar har barnet mulighed for at sidde og hygge sig og lege med badelegetøj. Det kan gøre det sjovere for barnet at være i bad og kan også give barnet mere lyst til at komme i bad og blive vasket. Badekarret giver dermed også plads til både hygge, sjov og leg for dit barn.

mor-bader-barn-i-badekar

Det skal du overveje inden du køber et badekar

Har du også altid drømt om et badekar, hvor du kan ligge helt afslappet i det varme vand? Det er du ikke alene om. Selvom et badekar ikke er allemandseje, er der langt flere i dag der ejer et badekar end for 10 år siden.

Det skyldes blandt andet, at det i dag ikke længere er nødvendigt med masser af badeværelsesplads for at få et badekar. Der findes nemlig mange forskellige typer badekar, og dermed også nogle, der ikke fylder så meget, hvilket er helt ideelt, hvis man ikke har så meget plads på badeværelset.

Hvilken størrelse og type badekar du skal have til dit badeværelse afhænger derfor i høj grad af størrelsen på dit badeværelse. Et stort fritstående badekar kan være flot i et stort badeværelse, mens et mindre fritstående eller et indbygget badekar kan være ideelt til et mindre badeværelse.

Derudover skal du også overveje, hvordan badekarret skal se ud. Skal det være ovalt eller kvadratisk? Og skal det være rustikt, moderne, klassisk eller luksus? Der findes et hav af valgmuligheder, og det er derfor også muligt at finde et badekar, der vil passe lige ind i dit hjem.

Vil du gerne have et badekar i dit hjem, skal du have en autoriseret VVS til at installere badet. Denne VVS i Randers er et godt bud, hvis du bor omkring Østjylland. Hos denne VVS kan du samtidig også få gode råd og vejledning i forhold til valg af badekarsstørrelse og type, så du får det perfekte badekar, som passer lige ind i dit badeværelse.