Tjekliste: Det skal du huske, når familien skal på ferie

Artiklen indeholder reklamelinks

FerieSommerferien er lige rundt om hjørnet, og rigtig mange danskere drager sydpå i ferien. På den måde er man sikret varmere temperaturer og total afslapning, så der kan lades op, til når den travle hverdag igen melder sin ankomst.

Når hele familien skal afsted, kan det dog være svært for mange at overskue, hvad man skal pakke. Solbrillerm badetøj og stråhat er måske bærende elementer i pakningen, men hvad med medicinen? Sygdom på ferien kan ødelægge hele feriestemningen, så hvorfor ikke forberede sig så godt som overhovedet muligt.

Solens varme stråler kan være skadeligt og forårsage solskoldninger, mens maden og myggene også kan ende med at have en negativ betydning for ferien. I denne artikel kan du derfor læse, hvad du især skal huske at pakke i kufferterne, når dig og din familie skal sydpå i ferien.

1. Masser af solbeskyttelse

Solens stråler er farlige, og særligt når vi ikke er vant til dem i det kolde Nord. Hvis ikke beskytter vores hud fra solen, kan vi blive solskoldede, og samtidig øger vi risikoen for mere alvorlige sygdomme som for eksempel hudkræft.

Det er derfor vigtigt, at man husker masser af solcreme med høj faktor, når man skal på ferie sydpå. Den høje faktor er især nødvendigt i starten af ferien, hvor vores lyse hus ikke er klar til det høje UV-indeks. Når man rejser med små børn, kan det desuden være en fordel at medbring UV-dragter og solhatte, der kan beskytte barnet mod solen – selvfølgelig i kombination med masser af solcreme.

Hvis der er børn under et år med på ferien, bør de holdes i skyggen og ikke udsættes for direkte sollys – og slet ikke uden solbeskyttelse.

Bagage-på-ferien

2. Lactocare mod feriemave

Vi kender vist alle udtrykket ”feriemave”. Nogle har tendens til at dårlig mave, når de er på ferie. Det skyldes blandt andet, at vores maver ikke er resistente over for de bakterier der findes i drikkevandet og madvarer i de områder, hvor vi rejser.

Hvis du har bøvlet med maveproblemer på ferier før, kan det måske være en fordel at forebygge det, inden du rejser på ferie. Lactocare kan købes på apoteket, og kan være med til at gøre din mave stærkere. Lactocare indeholder mælkesyrebakterier, der styrker din mave og skaber balance i din tarmflora.

3. Alt det i håndkøb

For at gardere sig mod alle former for gener og sygdomme på ferien, skal man også have lidt håndkøbsmedicin med i kufferten. Særligt smertestillende medicin som for eksempel Ipren eller Panodil er vigtige – både til børn og voksne. De kan være guld værd, hvis der er sygdom på vej, eller hvis man oplever andre smerter som for eksempel hovedpine.

Derudover bør antihistaminer også altid være en fast del af kufferten, når man rejser sydpå. Det gælder både hvis børn eller voksne har allergi, eller hvis man udvikler en allergisk reaktion på ferien. De fleste antihistaminer kan tage det værste af den allergiske reaktion, så man undgår, at ferien bliver ødelagt.