Gør din graviditet nemmere

3 ting der gør din graviditet bedre

Artiklen indeholder reklamelinks

En graviditet er ofte fyldt med kærlighed, spænding og masser af forventninger. For mange betyder graviditet dog også ubehag, smerter og nedsat livskvalitet. For nogle er smerterne og ubehaget så intimiderende, at det overskygger al den kærlighed og glæde, som egentlig burde fylde i perioden.

Når man er gravid, findes der heldigvis et hav af forskellige hjælpemidler, man kan tage i brug, som kan være med til at sænke smerter og bekymringer, så man igen kan fokusere på alt det gode, der er, når man er gravid.

Mange gravide er plaget af smerter i bækkenbunden, mens det hos andre er morgenkvalmen, der fylder mest. I denne artikel får du tre bud på hjælpemidler, som du kan tage i brug, hvis du vil komme ubehaget til livs.

1.      Graviditetsbælte

Når man er gravid, er det naturligt at have smerter og ubehag i ryg mave, idet vi jo belaster vores krop, da vi bærer rundt på mere, end den umiddelbart er vant til. Et graviditetsbælte er et godt hjælpemiddel til at lindre smerterne og det ubehag, der følger med.

Et graviditetsbælte fungerer i praksis ved at løfte maven, og dermed lindre de smerter i for eksempel linden, der er forårsaget af den øgede vægt. Et graviditetsbælte, eller støttebælte som det også kaldes, er desuden behjælpelig, når det kommer til at opretholde en god holdning, da både maven og ryggen bliver stabiliseret.

Langt de fleste graviditetsbælter er lavet af bløde elastikmaterialer, som udover at være justerbare, også er åndbare. På den måde er der altså ingen ubehag forbundet med at bære det i hele graviditetsperioden.

2.      Graviditetspude

Graviditetspude

Som gravid handler det om at få en masse støtte og komfort. Et graviditetsbælte giver komfort, men mange gange er det ikke helt nok. En graviditetspude er et godt hjælpemiddel, der kan aflaste kroppen, når man ligger ned under graviditeten.

Mange gravide har søvnbesvær, fordi det kan være svært at ligge behageligt. Med en graviditetspude aflastes både ryggen, maven og bækken ved at løfte den gravide mave. På den måde får kroppen ro og hvile, hvilket er altafgørende for en behagelig graviditet.

Efter fødslen kan man desuden investere i en ammepude, der gør selve amningen langt mere behagelig for kroppen.

3.      Akupressurbånd

Ubehag kommer ikke kun, fordi kroppen bliver belastet med øget vægt under en graviditet. Rigtig mange gravide lider, særligt i første trimester, også af morgenkvalme. Det er de færreste, der bryder sig om kvalmefornemmelsen, og det kan i høj grad smitte af på både appetit og humør.

Hvis morgenkvalmen trænger sig på, kan et akupressurbånd være et godt hjælpemiddel, da det er specielt udviklet til gravide med morgenkvalme.

Akupressurbåndet sættes på håndleddene, og virker ved at give et lille tryk på akupressurpunktet. På den måde lindres kvalmefornemmelsen, og man kan dermed fokusere på noget andet.

Der er altså mange forskellige hjælpemidler, som man kan tage i brug, hvis man føler ubehag og smerter under sin graviditet. Både et graviditetsbælte og en graviditetspude er altså med til at aflaste kroppen, mens et akupressurbånd kan være med til at lindre kvalmefølelsen.