Børneshampoo – hvornår og hvilken slags?

Det kan være svært at vide, hvornår du skal i gang med børneshampoo'en, og hvad der er bedst at bruge. Læs med her og bliv klogere.

At vaske håret med shampoo er en del af de fleste voksnes rutine, når de er i bad. Men for babyer og børn kan det godt være lidt anderledes, når du skal vaske deres hår.

Som baby er det nemlig ikke sikkert, der er meget hår at gøre godt med, men som tiden går, vil dit barn også opleve at få mere hår på hovedet, og det vil naturligvis have behov for mere pleje.

Derfor skal du selvfølgelig også være klar til at bruge den rette shampoo og pleje til dit barns hår, så du undgår, at det bliver filtret og beskidt. Læs med her, hvor du får tips til at vælge den rette shampoo.

Shampoo til børn – hvornår?

I det første lange stykke tid af babys levetid, vil der i mange tilfælde ikke være ret meget hår at vaske, og det vil være tilstrækkeligt at vaske håret med lunt vand i badet eller måske en mild babyshampoo, hvis vandet alene ikke kan fjerne evt. snavs og skidt.

Når barnet nærmer sig de to år, vil håret ændre struktur, og det kan derfor være nødvendigt at skifte over til en almindelig shampoo eller en børneshampoo, der passer til barnets alder. På dette tidspunkt vil barnet blive mere beskidt, fordi det måske er i institution, leger og kravler mere rundt eller lign. Det vil derfor også have behov for mere pleje, så du undgår uregerligt hår og lus.

Undgå kemikalier og for mange tilsætningsstoffer

Det er en god idé at undgå så mange kemikalier i din børneshampoo som muligt. Som med så mange andre ting, bliver vi hurtigt udsat for alverdens parfume og kemikalier, og jo flere produkter med disse stoffer vi undgår, jo bedre.

På et online apotek har du mulighed for at købe forskellige slags shampoo til dit barn, alt afhængig af, hvad det har brug for. Du finder eks. en shampoo til børn med statisk hår, og almindelige milde børneshampooer som er svanemærket og/eller allergimærket. Det er din garanti for, at der ikke er skadelige stoffer i den shampoo, du bruger til dit barn.

Når du vælger en shampoo uden skadelige stoffer, slipper du samtidig for, at shampooen svier i øjnene på barnet, hvis det skulle ske, at det kommer i ansigtet.

Det er dog ikke nødvendigt at vælge en decideret børneshampoo. Du kan sagtens vælge en almindelig voksenshampoo, så længe du sikrer dig, at shampooen er mild og ikke indeholder nogle former for skadelige stoffer og kemikalier.

Drop shampoo fra supermarkedet

Der findes et hav af billige baby- og børneshampooer i supermarkedet. Nogle indeholder en masse skadelige kemikalier, mens du også sagtens kan finde nogle uden. Det bedste vil dog være at vælge en lidt dyrere shampoo til dit barn, så du er sikker på at få en god og ordentlig kvalitet.

Der er altså forskel på shampoo fra frisør/dyrere mærker og supermarkeder. Samtidig vil en dyrere og bedre shampoo også holde længere, fordi de oftest er tykkere i konsistensen. Sørger du for at vælge en almindelig shampoo uden kemikalier osv. kan hele familien bruge shampooen og ikke kun dit barn.

Undgå filtret hår med balsam

Når du har badet dit barn og vasket håret med en god shampoo, kan du ofte risikere, at håret er filtret eller uglet. Her kan du vælge at bruge en balsamspray til at sprøjte i barnets hår, enten når det er håndklædetørt eller helt tørt.

Med en balsamspray i barnets hår, som ikke skal skylles ud, bliver det lettere for dig at rede håret ud, og du slipper for et grædende barn, som får ondt af at få redt sit filtrede hår. Disse balsamsprays finder du også på et online apotek, og de er både svanemærkede og milde, så du plejer barnets hår bedst muligt.