Boost karrieren efter barselsorloven

Artiklen indeholder reklamelinks

Måske tænker du ikke at karriere og små børn er to ting, der passer sammen i livet. Men kan man få de to ting til at gå hånd i hånd?

Der er ingen tvivl om, at det er en omvæltning at få børn – men det er også en omvæltning at skulle tilbage på arbejdspladsen efter at have været væk i så mange måneder. Der kan være sket mange ting på arbejdspladsen, og måske har du også fået nye kolleger.

At skulle samarbejde med personer, som man ikke kender, kan være svært, men der er hjælp at hente.

DISC profiler skaber grundlaget for stærke teams

DISC profiler er blevet et effektivt redskab, som flere og flere virksomheder tager til sig – og med god grund. En DISC profil kan nemlig sige noget om en persons adfærd samt kommunikationsstil. På baggrund af disse profiler, kan en virksomhed sammensætte et team af forskellige DISC profiler, der komplementerer hinanden. Det betyder, at der opstår færre konflikter, og teamet kan dermed arbejde effektivt og udnytte hinandens stærke sider.

Sættes du i et team på baggrund af en DISC profil, har teamet de bedste forudsætninger for at blive en succes. Men derudover kan du også bruge viden om din egen DISC profil til at booste din karriere – og dig selv som person.

DISC profiler giver selvindsigt

DISC profiler giver selvindsigt

Der findes flere forskellige slags DISC profiler, men fælles for dem alle er, at de giver dig selvindsigt. En DISC profil fortæller nemlig noget om din adfærdsstil, og dermed også hvordan det kan forventes, at du reagerer i forskellige situationer. Derudover vil du også med en Extended DISC profil få indblik i dine styrker og udviklingsområder – og netop denne viden kan du bruge til at udvikle dig selv og booste din karriere.

Når du er bevidst om, hvor dine udviklingsområder ligger, vil du kunne tage disse punkter med til din chef – for eksempel til medarbejderudviklingssamtalen – og bruge dette som grundlag og argumentation for at blive efteruddannet eller sendt på kurser.

Lær at kommunikere med dine kolleger

Ud over at du kan bruge viden om din egen DISC profil til at styrke dig selv og dine faglige kompetencer, kan du også bruge viden om dine kollegers DISC profiler til at kommunikere effektivt med dem.

Alle personer kommunikerer forskelligt og kan forstå budskaber forskelligt. Hvordan du bedst kommunikerer med en person, afhænger selvfølgelig af, hvordan personen er – og det er jo netop dette, at en DISC profil afslører.

Når du kender til dine kollegers DISC profiler, vil du også have et bedre grundlag for at målrette et budskab til den enkelte person. Derudover vil du også kunne undgå mulige konflikter i et samarbejde, ved at fokusere på jeres styrker og fordele opgaverne ud fra dette.

Karrierekvinde og småbørnsmor – du kan begge dele

Karrierekvinde

Din (måske nye) rolle som mor sætter nye krav til dig, da en person er 100% afhængig af dig (og faren selvfølgelig). Men det betyder ikke, at du ikke samtidig kan pleje din karriere. Din lille guldklump fylder meget i din hverdag, men på arbejdspladsen kan du styrke din rolle og dermed også booste din karriere – også uden at dine arbejdsdage skal være længere end normalt. Udnyt din viden om dig selv og dine kolleger til at løse opgaver effektivt. Ræk ud til dine kolleger, hvis de har kompetencerne til at løse en opgave du ikke selv kan – med andre ord: Udnyt hinandens styrker.