syg baby

Undgå at smitte din baby med influenza

Vil du gerne undgå at smitte din baby med influenza? Så læs vores bedste råd til at undgå smitte hos din baby her.

Efteråret er som bekendt influenzasæson. Vejret bliver koldere, og vi samler os derfor mere indenfor under varme tæpper og dyner. Er du ramt af influenza eller anden sygdom, kan det være fristende bare at ligge på sofaen eller i sengen og sove, indtil du er rask. Desværre forholder det sig ikke sådan, hvis du er på barsel med din baby. Udover at det ikke er hensigtsmæssigt at være syg med en baby, så er der heller ikke tid til at dandere den på sofaen og se serier dagen lang. Nej, din baby kræver opmærksomhed, men kan du være tæt på baby, uden at smitte ham/hende? I nedenstående artikel kan du blive klogere på, hvordan du undgår at smitte din lille purk med din sygdom.

Modermælk giver antistoffer

Modermælk er fantastisk. Udover at være din babys hovedmåltid den første del af dets levetid, så er modermælk også spækket med gode antistoffer, der giver din baby større mulighed for at stå imod sygdom. Er du ramt af influenza, skal du derfor ikke være så bekymret for at smitte din baby, da baby allerede har indtaget de gode antistoffer, din krop har produceret, gennem modermælken.

Er din baby begyndt at indtage fast føde, skal du være opmærksom på at give dem mad med mange gode vitaminer og mineraler. På den måde kan de også booste deres, i forvejen begrænsede, immunforsvar, så de måske undgår at blive smittet.

Sørg for god udluftning

Hvis du selv ligger syg med influenza, er det vigtigt, at du sørger for grundig udluftning. Bakterierne fra sygdommen har det med at stortrives i fugtige miljøer, og disse kan hurtigt opstå, når du er syg. Undgå at smitte din baby ved at lufte grundigt ud flere gange om dagen.

Vask dine hænder, inden du rører baby

Det er altid fornuftigt at holde en god håndhygiejne, baby eller ej, men har du en lille baby, du gerne vil beskytte, bør du særligt være opmærksom på håndvask. Er du smittet med sygdom og rører ved baby, kan du nemt overføre smitten til din baby, hvis du har bakterier på hænderne. Vask derfor hænder, inden du rører baby, og selvfølgelig hver gang, du skal lave mad, har været på toilet, pudset næse osv.

Pas på dig selv

Hvis du er syg og er bange for at smitte din baby, bør du overveje om andre familiemedlemmer kan tage sig af din baby, mens du kommer ovenpå igen. Jo mere du prioriterer dig selv og dit helbred, jo hurtigere vil du blive rask og dermed kunne passe din baby igen.

Sørg for den rette påklædning til baby

Hvis du gerne vil undgå, at din baby tiltrækker sig din sygdom, skal du ligeledes være opmærksom på påklædningen. Det er nemlig vigtigt, at baby ikke er for varm eller kold. Er din baby først blevet kold, kan det øge risikoen for, at baby bliver smittet, særligt af dig, hvis du selv er syg. Vær også opmærksom på, at baby ikke er for varm og sveder for meget, når han/hun sover. Sveden kan blive kold og klam og gøre, at baby til sidst fryser.

Tal med lægen, hvis du er i tvivl

baby ved lægen

Er du førstegangsmor, kan det ske, at du ikke helt ved, hvordan alting skal fungere endnu. Er du derfor i tvivl om noget vedrørende sygdom, eller oplever du, at din baby måske har feber, bør du kontakte lægen, så du kan finde ud af, hvordan du skal forholde dig i situationen.