En hund kræver tid og penge

Har I overskuddet til en hund?

Artiklen indeholder reklamelinks

En hund kræver tid og penge

Mange børnefamilier har et ønske om at få en hund. En hund kan nemlig blive en stor del af enhver familie. Den kan blive børnenes bedste legekammerat og familiens samlingspunkt. Det er netop derfor, at rigtig mange af os har et inderligt ønske om at få en hund. For mange af os har det også noget at gøre med alle de barndomsminder man selv har med hunde. Mange danskere er opvokset med en hund i familien, og ønsker at give sine børn den samme glæde, som man selv har haft af kæledyret.

Det er dog en stor beslutning at få en hund. Det kræver nemlig både tid, penge og overskud. For at have en hund skal man have både plads og tid, så man sikrer sig, at hunden får de bedst mulige levevilkår. Det er vigtigt, at hele familien har et ønske om at få en hund. Hvis det kun er børnene, der har lysten til en hund, skal man måske overveje det en ekstra gang, da det som oftest vil være forældrene, der står med det største ansvar.

Det er også vigtigt at huske på, at hunden er i familien mange år. Man bør altså ikke blot få en hund, hvis man har børn, der ønsker det lige nu og her. Den gennemsnitlige levealder for en hund er omkring 13 år. Antallet af leveår kommer naturligvis an på hvilken hunderace, man har, men det er vigtigt at forstå, at man binder sig langt ud i fremtiden.

Har I for travlt?

Hund kræver tid

De fleste børnefamilier er travle. Hverdagen går med madpakkesmøring, fritidsaktiviteter, legeaftaler og lektier. Inden I som familie anskaffer jer en hund, er det vigtigt, at I spørger jer selv, hvor travlt I i virkeligheden har.

Der kommer nemlig flere opgaver i hverdagen, når man får en hund. En hund kræver stimulering gennem leg, gåture og løbende opdragelse. Der skal være tid til alle opgaverne i hverdagen, samtidig med at I også skal have tid til alt det, I i forvejen foretager Jer.

Motion og aktivitet er en af forudsætningerne for, at en hund er glad og tilfreds. En hund skal dagligt bruge op mod en time på motion, leg og generel aktivering. Den skal stimuleres både fysiske og mentalt for at have det godt. Det er derfor vigtigt, at I som familie ikke har for travlt til at kunne påtage Jer opgaven.

En time hver dag kan virke som meget, men for mange hundeejere er hunden en fast og stor del af familien, og det bliver derfor helt naturligt, at den bliver leget med og aktiveret mange gange på en dag.

En hund kræver økonomi

Hund kræver økonomi

Man siger, at et hundeliv koster op mod 180.000 kroner. Det er derfor vigtigt, at man inden, man anskaffer sig en hund, overvejer, om man har økonomien i hverdagen til at kunne passe sin hund bedst muligt.

Udover de faste udgifter som mad, forsikring, hundevaccinationer, træning samt legetøj og udstyr er der nemlig også de uforudsete udgifter. Der kan komme udgifter pludseligt, og det er ikke altid, at det passer sammen med, at der er luft i økonomien. Konsultationer hos en dyrlæge eller pasning skal der nemlig også tages højde for i økonomien.

Udgifterne afhænger dog også af, hvilken race man vælger. Nogle racer vil typisk have behov for flere dyrlægebesøg, mens andre racer kræver klipning og trimning, hvilket kan koste op til 1000 kroner fire gange årligt.