ny-bolig-par-med-baby

Ny bolig som nybagte forældre? Disse ting skal I overveje

Artiklen indeholder reklamelinks

Mange nybagte forældre overvejer at købe ny bolig. Er du en af dem? Få inspiration til, hvad du skal overveje i forbindelse med et boligkøb her.

Når der sker en familieforøgelse og to bliver til tre, kan det for mange nybagte forældre blive tid til at finde en ny bolig. Pladsen bliver pludselig lidt mere trang, og det kan blive svært at finde plads til alle den lille nyankomnes babyting. Særligt når baby bliver lidt større og skal have sit eget værelse og plads til både seng og legetøj, kan pladsen blive trang, hvis I bor i en lille lejlighed.

Bor I inde i byen, kan det samtidig også være, at jeres nuværende hjem ikke er så børnevenligt, og I derfor går med overvejelser om at flytte lidt længere ud af byen og måske ud på landet. Mange nybagte forældre har desuden nogle specifikke tanker og ønsker i forhold til, hvor deres barn skal vokse op. Det indebærer i mange tilfælde boligområder, hvor der er mere plads og mere sikkert for børn at lege rundt.

Derfor er der også mange nybagte forældre, der vælger at flytte i hus uden for byen, hvor pladsen er større, og hvor det er mere sikkert for den lille at lege, fordi der ikke er så meget trafik. Der er dog mange andre ting, der spiller ind, når man som nybagte forældre skal vælge ny bolig. Herunder kan I finde inspiration til, hvad I skal overveje, hvis I ønsker at få ny bolig.

Skal I bo på landet eller i byen?

Når en lille ny kommer til, skal der både købes mad, legetøj, bleer, udstyr til baby og betales plads i vuggestue eller dagpleje. Det er dermed ikke billigt at få en lille ny, og det er derfor også vigtigt, at I tager dét med i jeres overvejelser, når I skal have ny bolig.

De fleste boliger i de større byer ligger nemlig i den dyre ende, og har ofte en dyr kvadratmeterpris. Derimod er det langt billigere at købe et hus udenfor byen, hvor du også typisk får mange flere kvadratmeter for pengene.

For at I ikke kommer til at sidde for stramt i det økonomisk, kan det derfor være værd at overveje, om et hus uden for byen kunne være noget for jer. Særligt, hvis I flytter på grund af pladsmangel, kan det give god mening at vælge et hus på landet, fordi I her får meget mere plads for pengene.

bolig-i-by-eller-paa-landet

På landet eller uden for de større byer er der samtidig også flere muligheder for, at barnet kan lege frit, fordi man har sin egen have, og ofte er der meget mindre trafik end inde i de større byer. Der er samtidig heller ikke særligt langt til naturrige omgivelser og græs under fødderne, hvis I vælger at flytte udenfor byen.

Ønsker I for eksempel at flytte til Norddjurs, hvor der er naturrigt og mange fine boliger til en god pris eller måske til Assentoft, der ligger lidt uden for Randers by, kan det være en god idé at kontakte denne ejendomsmægler i Assentoft, som kan hjælpe jer med at finde den rette bolig til jer.

Køb ny bolig efter boligbehov og boligønsker

I disse Coronakrise-tider er pladsmangel den væsentligste grund til at købe ny bolig. Men da et hus er en stor og dyr investering, er det samtidig også vigtigt, at I vælger en bolig efter jeres behov – både det behov I har nu, men også eventuelle fremtidige behov.

Måske har I planer om at få et barn mere, og i så fald er det vigtigt, at jeres nye bolig har flere ekstra værelser. Det kan også være, at I ønsker, at afstanden til skole skal være inden for en passende rækkevidde, så jeres lille ny kan cykle til skole, når det bliver større. Endelig kan det også være, at I ønsker at bo tættere på familiemedlemmer, som indimellem kan klare pasningen af børnene.

Alle disse ting er vigtige at tage med og overveje, inden I beslutter jer helt for at købe en ny bolig. En ejendomsmægler vil desuden også kunne hjælpe jer med at finde en bolig, der lever op til lige præcis jeres boligbehov og boligønsker.