Kvinde-starter-som-ivearksaetter-under-barsel

Iværksætter under barsel – dette skal du overveje når du vil starte en virksomhed på barsel

Overvejer du at blive iværksætter eller starte din egen webshop under din barsel? Få 4 gode råd til opstart af virksomhed under barslen her.

Rigtig mange drømmer om at starte op som selvstændig. Særligt også mange nybagte mødre drømmer om at springe ud i livet som iværksætter under barslen. Måske har du også selv længe drømt om at starte dit eget firma, eller måske har du først efter baby er kommet til verden fået øjnene op for, hvor fedt det kunne være at starte en webshop, hvor du kan sælge babytøj og andet tilbehør til baby.

Barslen kan være et godt tidspunkt at opstarte nye projekter, da du her har tid til at tænke over, hvad du egentlig gerne vil med dit arbejdsliv. Måske har du også mere tid til rent faktisk at sætte gang i de projekter du drømmer om, fordi du ikke kommer sent hjem fra arbejde.

Som kommende mor kan du gå på barsel fire uger før du har termin. Ønsker du at starte op som selvstændig, kan netop denne periode, hvor baby endnu ikke er kommet til verden, og du har mere tid til rådighed være en god tid at påbegynde opstarten af din nye virksomhed.

4 gode råd til opstart af virksomhed under barslen

Herunder giver vi dig gode råd og tips, som du kan tage med i dine overvejelser, hvis du gerne vil gøre drømmen om at starte som selvstændig under barslen til virkelighed.

Vær vedholdende og investér tid i projektet

Som nævnt kan du med fordel bruge den første måned inden termin til at starte lige så stille op med dit projekt. Når baby først er kommet til verden, er det dog ikke sikkert, at du har lige så meget tid til at arbejde på dit projekt. Det kan derfor også være en god idé at planlægge din tid, så du bruger den tid du har til rådighed, når du har mulighed for det.

Hvis du virkelig vil lykkes med dit projekt er det vigtigt, at du ikke giver op, men at du er vedholdende, holder fokus og investere tid i projektet. Kun sådan kan du skabe et fundament for gode resultater og fremgang i din nyopstartede virksomhed.

Tænk over økonomien

Oekonomi-ved-opstart-af-virksomhed

Det kræver en vis økonomisk kapital at opstarte egen virksomhed. Det kan derfor være en god idé at tage et kig på økonomien og eventuelt lægge et budget, hvor du skærer ned for forbruget, så du har råd til at starte din nye virksomhed op.

Det kan dog også være, at du bliver nødt til at tage nogle økonomiske valg som fx at bruge af opsparingen, tage et lån eller vælge at holde ferie i Danmark i stedet for i udlandet for at have økonomi nok til at opstarte din virksomhed.

Overvej den logistiske del

Vil du gerne starte en webshop, er det vigtigt, at du også tænker over den logistiske del. Der er nemlig rigtig mange logistiske ting, som du skal tage højde for, og som du skal have til at gå op i en højere enhed. Ved opstart af en webshop skal du blandt andet have styr på indkøb, lagerstyring, opbevaring af varelager, pakning af ordrer samt levering.

Vælger du at outsource dit lagersystem til et eksternt lagerhotel, kan dette eksempelvis hjælpe dig med en stor del af logistikken, så du kun skal forholde dig til, hvor og hvordan du skal indkøbe dine varer og sende dem til lagerhotellet.

Tag et kursus i markedsføring

Markedsføring af din virksomhed har stor betydning for, om du får nogle kunder og skaber omsætning. Hvis du gerne vil have kunder i din webshop, er det en god idé at lære noget om markedsføring og salg. Her kan det være en god idé at gøre det klart, hvem din målgruppe er og på den baggrund undersøge de forskellige kanaler og muligheder for salg og markedsføring.

Når du skal markedsføre dine produkter og skabe salg og omsætning er det desuden vigtigt at du har gjort det klart, hvad netop dit produkt kan gøre for målgruppen, og hvordan din virksomhed skiller sig ud fra lignende virksomheder. Dette kan hjælpe dig i brandingen af din virksomhed overfor potentielle kunder.