brug biooil

Kom strækmærker til livs med bio oil

Artiklen indeholder reklamelinks

Strækmærker er noget af det, som kvinder frygter mest i forbindelse med deres graviditet. Strækmærker efter fødslen smitter enormt meget af på kvinders selvtillid, da mange føler sig grimme, og ikke længere er tilpas i sin egen krop. Strækmærkerne sætter sig oftest på bryster, mave, baller eller lår, og kan skyldes både hurtig vækst i puberteten eller forøgelse i vægten – for eksempel ved en graviditet. Der findes forskellige forebyggelsesmetoder og behandlingsmuligheder. Nogle benytter bio oil gennem graviditeten, mens andre indtager særlige vitaminer og varieret kost.

Hvorfor får man strækmærker?

I bund og grund handler strækmærker om hudens elasticitet. Hormonerne afskærer bindevævscellerne fra at udvikle kollagen og elastin-fibre, som er vitale for at holde den hurtigt voksende hud spændt ud. Når dette sker, mangler der et materiale til at støtte, når huden er udspændt. Derfor knækker fibrene i bindevævet. Huden er ikke forberedt på at skulle ændre formen, og derfor resulterer det i, at læderhuden revner – og det er der, strækmærkerne opstår.

Forebyggelse

saadan forebygger du straekmaerkerDet er meget forskelligt hvilke forebyggelsesmetoder, der virker på den enkelte kvinde. Nogle har haft held med at smøre maven ind i cremer og olier som eksempelvis bio oil. Olie og creme blødgør huden, og gør den mere smidig, så den ikke revner.

Andre kvinder har haft held med at spise C-vitaminer, da de har en væsentlig betydning for hudens produktion af kollage, som hormonerne jo afskærer fra bindevævscellerne fra at udvikle i forbindelse med graviditeten.

Endeligt kan man også forsøge sig med sundt og varieret kost, som indeholder netop C-vitaminer og olie, da det også er med til at blødgøre huden og holde den sund.

 

 

Behandling

saadan fjerner du straekmaerkerDer findes desværre endnu ingen behandlinger, der kan fjerne strækmærkerne fuldstændigt. Laserbehandling er dog en god metode, hvorpå man kan mindske mærkerne og gøre dem mindre tydelige.
Måden man laserbehandler strækmærker på, afhænger både af hudtype og hvilken form for strækmærker, man har. Laserbehandlingen skal derfor tilpasses individuelt til hver enkel kvinde.

Nogle benytter også A-vitaminsyrecreme, som stimulerer celleaktiviteten i læderhuden. På den måde bliver hudens produktion af kollagen øget, og de kollagen-fibre og elastiske fibre i huden, der er bristet bliver erstattet. Derefter genoprettes hudens tykkelse og strækmærkerne bliver på den måde reduceret.

Der er altså flere forskellige muligheder for behandlinger, der kan være med til at reducere strækmærkerne og gøre dem mindre synlige.

4 myter om strækmærker

  • Du får strækmærker, hvis din mor har dem
  • Du får strækmærker, hvis du er en ung mor
  • Du får strækmærker, fordi du havde mange af dem i puberteten

Det er helt individuelt fra kvinde til kvinde, om man får strækmærker, og det er altså ikke genetisk bestemt, eller har noget med din alder at gøre. Der er dog en smule større risiko for at udvikle strækmærker, hvis du er overvægtig.

Hvis strækmærkerne generer, og smitter af på både selvtillid og livskvalitet, kan det være en god idé at søge behandling for at få det bedre med sig selv og føle sig tilpas i sin krop. Start med at forebygge det med bio oil i din graviditet og få eventuelt laserbehandling, hvis du synes det er meget generende, efter du har født.
I bund og grund handler det dog om at bryde tabuet omkring strækmærker, og være stolt af den krop man har – også efter man har født. Det er jo også et minde om noget smukt – nemlig at du har bragt et barn til verden.