Vil du have et børnevenligt badeværelse? Her er 4 gode tips

Artiklen indeholder reklamelinks

Et badeværelse må gerne være lækkert, men også børnevenligt, hvis du har børn. Vil du have et børnevenligt badeværelse, så læs vores tips her.

Før du bliver mor, kan et langt bad være en dejlig afslappende og afstressende ting at forkæle sig selv med. Du kan tage dig al den tid, du har behov for, og du behøver ikke tænke på, om der er farlige genstande på badeværelset. Men når du bliver mor ændrer alt dette sig helt automatisk. Du bliver tvunget til at tænke mere praktisk end før, for der skal være plads til børnene. Det gælder også på badeværelset. Her får du 4 gode tips til, hvordan du kan lave et badeværelse børnevenligt.

Undgå glatte fliser

Sørg for, at børnene ikke kommer til skade på badeværelset, fordi gulvet bliver vådt, med en bademåtte eller andet skridsikkert underlag. Med al den vandpjasken børn kan lave, bliver der hurtigt vådt på fliserne. Undgå derfor at børnene kommer slemt afsted med en måtte, de kan gå på. Du kan også vælge at skifte dine fliser, hvis du alligevel står og skal renovere badeværelse. Her kan du med fordel vælge fliser der ikke bliver så glatte, når de er våde.

Indret med et badekar

Et badekar er ideelt til den moderne børnefamilie, hvis du altså har pladsen. Et badekar er både sjovt for dig og dine børn, hvor de kan bruge meget tid på at pjaske med diverse badeænder eller både. Derfor skal du måske overveje at investere i et badekar, hvis du i forvejen ikke har et. Her er det bedst hvis badekarret har runde hjørner eller bliver indbygget op ad væggen. På den måde undgår du, at børnene falder og slår sig på skarpe kanter. Derudover ser et badekar med runde kanter også eksklusivt ud, hvis du er ude efter lidt hverdagsluksus.

Vælg farver i indretningen

Hvis dit badeværelse for alvor skal være børnevenligt, og indbyde til leg i badet hos børnene, kan det være en god ide at inkorporere nogle farver i indretningen. Det kan være det nemt udskiftelige som håndklæder og bademåtter. Du kan også vælge at gøre det mere permanent med fliser i en anden farve end hvis. Måske er grøn bare lige sagen, eller måske en flot midnatsblå? Være ikke bange for farver, da de kan give badeværelset et helt andet udtryk.

Nemt at rengøre

hånd under berøringsfri vandhane

Børn er ofte beskidte, og kan derfor hurtigt svine badeværelset til. hvis du sørger for, at dit badeværelse har rene linjer og består af overflader der er nemme at rengøre, så slipper du for alt for meget besvær. Det kan måske være, at du ikke har for mange pynteting stående, der iøvrigt nemt kan blive væltet, eller investerer i en automatisk sæbedispenser/vandhane. Med en automatisk vandhane slipper du for beskidte fingre på håndtaget, og der vil dermed være mindre rengøring. Endvidere vil en berøringsfri vandhane også være en fornuftig investering set med økonomiske øjne.

Har du brug for råd og vejledning til, hvad der kan ændres på dit nuværende badeværelse, så du kan få et mere børnevenligt et, kan du tage en snak med denne VVS i Randers. Her har de stor erfaring i renovering af badeværelser, samt forskellige materialer, så du kan få lige det, du ønsker.