pige-med-lus

Sådan får du bugt med lusene i dit barns hår

Artiklen indeholder reklamelinks

Lus er et tilbagevendende problem for mange børnefamilier. Har dit barn fået lus? Få råd og tips til, hvordan du får bugt med lusene i dit barns hår, her.

De fleste forældre kender til den opgivende følelse, når barnet kommer hjem og har fået lus – igen. Alle kan få lus, men særligt børnefamilier oplever lus som et tilbagevendende problem, da det ofte er børn, der bliver ramt af lus. Det skyldes sandsynligvis, at børn under leg kommer i tæt hovedkontakt med hinanden, hvilket er en af de typiske smittekilder.

En af de typiske symptomer på lus er at de klør. I de fleste tilfælde vil du derfor kunne opdage, at dit barn har lus, fordi barnet klør sig meget i hovedbunden. Det er dog ikke altid at lus klør, og det er derfor en god idé at tjekke dit barns hår grundigt for eventuelle lus og luseæg indimellem. Lus går nemlig ikke væk af sig selv, og bliver lusene ikke behandlet, vil de bare sprede sig.

Har dit barn lus, eller har du mistanke om at dit barn har lus, er det en god idé at få tjekket dit barn og fjerne eventuelle lus og luseæg. Der findes to metoder til at behandle for lus; kæmning af håret eller brug af lusemiddel. Herunder giver vi dig gode tips til, hvordan du behandler dit barn for lus og får bugt med de irriterende lus og luseæg.

Kæmning af håret med tættekam

Inden du går i gang med at kæmme dit barns hår igennem for lus, anbefales det, at du vasker barnets hår eller bare gør det vådt og putter balsam i, som du efter lidt tid skyller ud igen. Herefter redes håret med en almindelig børste, så håret ikke er filtret.

Balsam hjælper med at gøre barnets hår blødt og nemmere at kæmme igennem, når du skal tjekke for lus. Samtidig får vand og balsam også lusene til at sidde stille, så de er nemmere at fjerne. Hos mærket Australian Bodycare kan du finde en kæmmebalsam til lus, der er beregnet til brug i forbindelse med lusekæmning.

Når du skal i gang med at tjekke dit barn for lus, skal du bruge en lusekam, som du bruger til at rede barnets hår igennem fra bund til spids. Det er vigtigt at komme helt ned i hovedbunden og tjekke alle steder, og det kan derfor være en fordel at opdele håret i sektioner, hvis det er langt, så du sikrer dig, at du kommer igennem hele håret.

For hver redning tjekkes kammen for lus og æg og tørres derefter af på et hvidt underlag. Her kan det være nødvendigt at bruge et forstørrelsesglas til at tjekke kammen og underlaget for lus og æg.

Hvis du finder lus eller æg, skal du sørge for at fjerne dem, og fortsætte med kæmningen til du har fjernet alle levende lus i håret. Kæmningen gentages ca. hver anden dag i to uger, så du får fjernet alle nyudklækkede lus. Du kan stoppe behandlingen med kæmning, når du ikke har fundet voksne lus i to uger, og når du ikke har fundet nogle nyudklækkede lus sidste gang du kæmmede dit barns hår.

lusekaemning

Brug af lusemiddel

En anden effektiv metode til lusebehandling er brug af lusemidler. Lusemiddel må kun bruges, hvis dit barn har lus, og det kan derfor være nødvendigt at tjekke dit barn igennem for lus inden for at være på den sikre side. Der findes mange forskellige lusemidler på markedet, og du kan derfor vælge den, som du synes bedst om.

Australian Bodycare har blandt andet også lavet en effektiv lusekur til lusebehandling kaldet Anti Lice, som behandler lus og luseæg på 15 minutter. Kuren virker ved, at den indkapsler lusene og æggene, så de dør allerede efter én behandling.

Lusemidlet fra Australian Bodycare skal bruges i tørt hår og vaskes ud efter 15 minutter. Det er dog forskelligt, hvor længe lusemidler skal sidde i, og hvordan de skal anvendes. Derfor er det altid en god idé at følge brugsanvisningen på det enkelte lusemiddel.

Når du har behandlet med lusemidlet, skal du efterfølgende kæmme dit barns hår igennem for at fjerne døde lus. I tiden efter du har brugt lusemidlet, bør du desuden kæmme dit barns hår igennem ca. hver anden dag for at sikre dig, at alle lus og æg er væk, og at der ikke er kommet nogle nyudklækkede lus eller nye luseangreb.