Vælg plaster uden sølvioner til dit barn

Artiklen indeholder reklamelinks

Nanosølv findes i alt lige fra hæfteplaster til vaskemaskiner. Grunden til at det førhen har været anset som et godt indhold er, at det har en bakteriedræbende egenskab. Det kan altså dræbe bakterierne i det beskidte tøj, hvilket tiltaler mange. Derudover findes nanosølv også i plastrer – netop fordi det har den bakteriedræbende effekt og kan mindske lugt.Forskere har testet nanosølv, og har konstateret, at det kan være med til at skabe celleforandringer i mennesket. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad der indeholder nanosølv og eksempelvis sikre sig, at man udelukkende benytter hæfteplaster uden sølvioner til både sig selv og sit barn.Der er ingen undersøgelser eller studier, der kan konkludere fuldstændigt, at nano-sølv i plastrer er farligt for dit barn, men det skaber en påvirkning i kroppens celler.

Hvorfor er det farligt?

undgaa hormonforstyrrende elementer

Proteiner er centrale molekyler i vores celler. De udfører afgørende processer, der er med til at sikre, at cellerne bliver opretholdt. Proteinerne omsætter både glukose og fedt til energi, hvilket blandt andet giver et stærkere immunforsvar.

Nanosølv har en effekt på de centrale proteiner i cellerne, da de bliver påvirket, så snart dit barn er i kontakt med partiklerne, og de trænger ind i cellerne.

Der skal være en ligevægt mellem hvor mange frie radikaler, der bliver dannet, og de proteiner, der skal nedbryde dem. Nanosølv giver flere frie radikaler, og medfører derfor uligevægt mellem det og proteinerne. Ubalance mellem de frie radikaler og proteinerne er skyld i forskellige alvorlige sygdomme som eksempelvis kræft og Alzheimers.

Det er ikke i alle tilfælde, at nanosølv er farligt, og det er desuden forskelligt fra person til person, men det er altså en god idé at undgå dem for at sikre sig, at balancen i cellerne bliver opretholdt.

Antibiotikaresistens

find det rigtige plaser her

På trods af at sølv-ionerne dræber bakterier, kan de, hvis man benytter dem for ofte, få den modsatte effekt. Bakterierne kan nemlig blive resistente overfor sølvet, og dermed har sølv-ionerne ikke længere nogen virkning. Derudover er sølv-ioner ekstremt giftige for organismer, der lever i vand, og er derfor dårlige for miljøet.

Hvis dit barn er i kontakt med sølv-ionerne for hyppigt, kan det derudover også blive antibiotikaresistent, hvilket kan have store konsekvenser for dit barns fremtid. Det er svært at undgå sølv-ionerne fuldstændigt, men at benytte hæfteplaster uden sølvioner er i hvert fald et godt sted at starte.

 

Der er mange forskellige ting, man benytter i hverdagen, der indeholder sølv-ioner. Det kan blandt andet være at finde i:

  • Drikkedunke
  • Mademballage
  • Kosmetik
  • Tandbørster
  • Løbesokker
  • Køleskabe
  • Vaskemaskiner
  • Plaster

Som man kan se ovenfor findes sølv-ionerne altså i mange hverdagsting, der er svære for dig og dit barn at undgå. Det handler blot om at være opmærksom på de konsekvenser, det kan have at være for meget i kontakt med det og prøve at mindske kontakten mest muligt.