travl mor

Sådan passer du på dig selv – og får mere energi efter fødslen

Vil du gerne have mere energi og mere overskud i hverdagen som nybagt mor? Her får du 5 gode råd til, hvordan du får energi efter fødslen.

At presse et liv ud af kroppen er ikke nogen let omgang. For de fleste kvinder er det at føde et særdeles hårdt forløb, der tærer på både kræfter og energi. Efter fødslen vil fokus være på den lille ny, og derfor kan du som mor og kvinde måske helt komme til at glemme dig selv.

Men det er vigtigt, at du sørger for selv at få energi, da du ellers ikke kan være der for din baby. Se med her, hvor du får et par tips til at få mere energi, så du kan være klar til at passe på dig selv.

Få energi af sund mad

Som nybagt mor, og forældre, til en lille ny baby, er det begrænset, hvad der er af energi og overskud i hverdagen. Det meste af tiden vil du formentlig fokusere på baby og dennes behov, og samtidig være træt og udmattet efter en lang graviditet og fødsel. Som mor skal du sørge for at passe på dig selv, og få energi andre steder fra, så du kan passe godt på din baby. Det betyder samtidig, at du bør spise en masse sund og nærende mad. Ikke mindst fordi, de mineraler og vitaminer du indtager, også ryger til baby gennem modermælken. Selvom det måske kan være nærliggende at bestille noget hurtigt mad, fordi I ikke orker andet, så prøv at få din mand/kæreste til at lave noget mad. Et tip er også at lave en masse mad klar, som blot står i fryseren. Når I så er hjemme igen, kan I nemt få hurtig mad ved at varme det hurtigt.

Få de rette kosttilskud og vitaminer

Nu hvor vi alligevel snakker kost, er det nærliggende at se på vitaminer og kosttilskud også. Som gravid havde kroppen behov for en masse forskellige vitaminer, men faktisk har du også brug for en del af disse, efter du har født. Hos lægen, sundhedsplejersken eller apoteket kan du blive klogere på, hvilke kosttilskud, der er gode at tage, efter du har født.

Få motion, hvis du kan

Vi ved godt, at motion er godt for os. Men det er faktisk ret væsentligt, når du gerne vil opretholde et overskud og en energi til din baby. Ingen siger, at du skal løbe maraton de første dage. Det er der vist ingen, der kan. Men en stille tur med barnevognen i flot solskin er point direkte ind på energikontoen. Du skal dog ikke have dårlig samvittighed, hvis du ikke orker nogle former for motion. Det vigtigste her er, at du lytter til, hvad du og din krop har lyst til.

Hvile og ro

For mange forældre er søvn en by i Rusland, og derfor kan du hurtigt komme i søvnunderskud og dermed miste energi og overskud. I den første tid med baby er det derfor vigtigt, at du husker dig selv på at få ro. Tag det roligt, når du ammer, eller hvis baby sover. Du behøver ikke fare rundt og gøre rent. Hvis det er så slemt, må du få din bedre halvdel til det. Og han mener sikkert godt, at det kan vente. Så vær i nuet og nyd baby, så længe det varer. Du skal heller ikke være bange for at spørge om hjælp. Det er ikke jordens undergang ikke at kunne nå det hele, når baby tager al fokus og tid. Og sørg for at få søvn, når du kan og har mulighed for det. Jo mere overskud og energi, du har, jo bedre en mor kan du være for din baby.

Gode oplevelser

kvinde ved frisørSelvom det er fantastisk med en lille baby, og rigtig mange nyder deres barsel, så er det alligevel rigtig vigtigt at få nogle gode oplevelser, måske uden baby. Det behøver ikke være det helt store, men en tur til frisøren, i svømmehallen eller på shopping tur kan gøre underværker for humøret og energien.